Prevrátené autá aj kamión s mäsom

  • Spravodajstvo
  • 19. júna 2018, 12:00

Piešťanskí hasiči mali v uplynulých dňoch opäť kopec práce. V utorok 12. júna pomáhali smoliarovi – vodičovi dodávky Citroen, ktorý na Teplickej ulici v Piešťanoch nabúral do odstaveného dodávkového auta značky Peugeot.

hasici auto v obili
Vodič na renaulte skončil v poli s obilím za Drahovcami. © KR HaZZ Trnava

Pri nehode si zranil ruku a jeho auto ostalo skrížené cez oba jazdné pruhy. Peugeot vymrštilo do fasády rodinného domu. Teplická ulica bola v oboch pruhoch neprejazdná. Kým sa záchranári starali o zraneného vodiča, hasiči odstraňovali následky nehody. Na miesto nehody prišlo i pekárenské vozidlo, ktoré poprekladalo tovar z nabúranej dodávky.

Kuriózna nehoda sa stala na diaľničnom odpočívadle pri Piešťanoch. Kamionistovi, ktorý v stredu 13. júna prevážal mäso, sa poškodila palivová nádrž a z neznámych príčin sa prevrátil aj s nákladom na odpočívadle Piešťany. Hoci sa privolaní hasiči pokúšali provizórne nádrž zalepiť tmelom, z technických dôvodov sa to podarilo iba čiastočne. Vytekajúcu naftu bolo treba rýchle prečerpať a mäso preložiť do náhradného chladiarenského vozidla. Hasiči napokon odstránili vytečenú naftu perlitom a pozametali okolie.

hasici prevrateny kamion maso
Na odpočívadle pri Piešťanoch sa prevrátil kamión s mäsom, praskla mu nádrž.

Firma Bodet & Horst vo Vrbovom má na svojom konte ďalší problém. Dostala sa do konkurzu, podnik vypli od prívodu elektriny a po vytrvalých dažďoch, keď sa zdvihla hladina vody, z nefungujúcej čistiarne odpadových vôd unikla vo štvrtok 14. júna do kanalizácie menšia čierna škvrna a následne do potoka Holeška. Prípad riešili piešťanskí hasiči, ktorí pomocou kalového čerpadla prečerpali odpadovú vodu do inej nádrže.

V ten istý deň sa za Drahovcami v smere na Madunice do obilného poľa prevrátilo osobné auto značky Renault Scenic. Mladý Novomešťan ostal zakliesnený vo vozidle. Hasiči rozbili predné sklo a vodiča uvoľnili. Postarala sa o neho záchranná služba, ktorá ho previezla do trnavskej nemocnice. Príslušníci HaZZ vykonali na aute protipožiarne opatrenia.

Za poliklinikou havaroval v sobotu 16. júna vodič osobného auta. Jeho vozidlo ostalo naboku mimo cesty. O zraneného sa postarala záchranná služba, hasiči vykonali na aute protipožiarne opatrenia. Cesta v smere na Drahovce bola počas zásahu uzatvorená.

Na Žilinskej ceste v Piešťanoch havarovali v sobotu tri autá – VW Touran a dva VW Golf. Jednu z posádok tvorili aj dve deti, ktoré ostali v ľahkom šoku. Horšie na tom bola spolujazdkyňa z VW Touran, ktorú záchranári odviezli na traumatológiu do Trenčína. Hasiči vykonali na aute protipožiarne opatrenia, rozostavili kužele a pomohli naložiť zranenú ženu do záchranky.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav