Ďalšie postupové oslavy pre PFK

  • Editoriál / Blogy
  • 19. júna 2018, 09:00

Futbalové majstrovstvá sveta sa ešte len rozbiehajú, no fanúšikovia futbalu v Piešťanoch majú opäť dôvod na radosť. Hráči PFK Piešťany dokázali ovládnuť súťaž, v ktorej nastupovali. Po minuloročnom suverénnom triumfe v ôsmej lige boli aj najlepším tímom v siedmej lige a zaslúžene si vybojovali postup do najvyššej oblastnej futbalovej súťaže – šiestej ligy.

tomas horky portret
Tomáš Horký © apt

Kvalita „sedmičky“ bola o niečo vyššia, a preto nie každý zápas značil suverénnu jazdu. O postupujúcom sa rozhodovalo prakticky až do posledného kola. Hlavným prenasledovateľom PFK boli Pečeňady, na ktorých trávniku dokonca Piešťanci v 18. kole prehrali 0:2, no skúsené mužstvo žiadne zaváhanie nedopustilo, v kľúčových pasážach sezóny dokázalo vždy zabrať naplno, a tak dokráčalo k vytúženému postupu.

Reštart futbalu v Piešťanoch tak spĺňa to, čo si ľudia vo vedení klubu pred dvomi rokmi vysnili. Postúpiť každý rok o súťaž vyššie, hrať atraktívny futbal pre divákov a zabudovať do kádra čo najviac odchovancov. To sa im aj veľmi dobre darí. Mužstvo, ktoré sa opiera o známe postavy piešťanského futbalu, je doplnené mladými odchovancami a krôčik po krôčiku stúpa regionálnymi súťažami. Takže bude zaujímavé sledovať, či sa im podarí uspieť aj v šiestej lige, ktorá je zasa o niečo kvalitnejšia.

Klobúk dole aj za to, že v Piešťanoch to opäť žije futbalom, a to nielen seniorským, ale aj mládežníckym, kde sa odvádza rovnako výborná práca. Len tak ďalej!

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava