Piešťanskí futbalisti po roku opäť postupujú!

  • Šport / Futbal
  • 18. júna 2018, 18:00

Futbalisti PFK Piešťany druhý rok po sebe vyhrali súťaž, v ktorej nastupovali. Po nedeľnom víťazstve 6:1 nad Dolným Lopašovom v poslednom zápase sezóny siedmej ligy tak na štadióne v Piešťanoch vypukli postupové oslavy a v nasledujúcom ročníku si PFK zahrá najvyššiu oblastnú súťaž – šiestu ligu.

futbal piestany pohar
Na pozápasovom ceremoniáli kapitán družstva Jozef Glos prevzal od predsedu ObFZ Trnava Vladimíra Hracha pohár za víťazstvo v VII. lige Rubbex. (Autor: th)

Piešťanci sa dostali do vedenia ako prví v 25. minúte, keď po krásnej kolmici unikol po krídle Glos a jeho prihrávku do malého vápna z voleja trafil Štefanka a otvoril skóre stretnutia. Druhý gól zápasu strelil v 30. minúte Glos, keď vystihol nepresnú prihrávku obrancu hostí a z vnútra pokutového územia napálil loptu do brány – 2:0. Dolnému Lopašovu sa podarilo ešte do polčasu znížiť na 2:1, keď prečíslenie dvoch proti jednému zakončoval v 45. minúte Kunic.

Hneď v úvode druhého dejstva šli Piešťanci opäť do dvojgólového vedenia, keď krásnu kombinačnú akciu na jeden dotyk zakončoval Gula – 3:1. Piešťanci už nedopustili ďalšie zníženie a postupne svoj náskok ešte navyšovali, keď v priebehu dvoch minút zvýšili na 5:1. Najskôr sa v 60. minúte opäť presadil najlepší strelec súťaže Jozef Glos a o dve minúty na to ďalší produktívny hráč Piešťan Martin Gula. Na konečných 6:1 upravil v 76. minúte ďalší dvojgólový strelec zápasu Štefanka, ku ktorému sa po súboji pred bránou Lopašova dostala lopta a nikým nekrytý bez problémov prekonal brankára hostí Kúdelu.

Bezprostredne po hvizde hlavného rozhodcu tak na štadióne PFK vypukli postupové oslavy. Na pozápasovom ceremoniáli kapitán družstva Jozef Glos prevzal od predsedu ObFZ Trnava Vladimíra Hracha pohár za víťazstvo v VII. lige Rubbex.

Znovuzrodenie seniorského futbalu v Piešťanoch tak pokračuje v plánoch, aké si pred dvomi rokmi nastolili, a to každý rok posunúť sa o súťaž vyššie. Podarí sa to Piešťancom aj budúci rok v šiestej lige?

 

Piešťany – Dolný Lopašov 6:1 (2:1)

Góly: 25. a 76. J. Štefanka, 30. a 60. Glos, 46. a 62. Gula – 45. Kunic

Zostavy – Piešťany: Budka – Kusý, Dadík, Stachura, Štefanka, Gula, Varga, Glos, Szabo, Krajčovič, Strelec (D. Štefanka, J. Gula, Kollár, Rusnák, Doktor), D. Lopašov: Kúdela – Chnápko, Beblavý, Lenghart, Kunic, Čerňanský, Lukáčik, Mačica, Krajčovič, Zemko, Vrbovský (Kabela)

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava