Parkom znela opera i muzikálové piesne

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 18. júna 2018, 14:00

Nedeľné prechádzky kúpeľným mestom obyvateľom i návštevníkom spestril kultúrny program. V rámci 63. music festivalu Piešťany (mfP) sa v záveroch uplynulých dvoch týždňov na pódiu Hudobného pavilónu v mestskom parku predstavilo niekoľko výnimočných umelcov.

koncert slezak park
Na pódiu v parku spieval divákom muzikálový herec Ján Slezák. (Autor: am)

V nedeľu 10. júna publikum potešil operný spevák Martin Babjak s hosťami. Barytonista si na pódium „pod mušľou“ prizval aj koloratúrnu sopranistku Martinu Masarykovú a klaviristu Daniela Buranovského. Spoločne divákom v horúce popoludnie predviedli pestrý repertoár. V programe s názvom Hudba je len jedna zazneli diela Rossiniho, Mozarta, Straussa ml., Bizeta, Verdiho a mnohých ďalších. Spevák sa publiku pomedzi árie prihováral a miestami ich aj zabavil vtipnými poznámkami. Spoločne s oboma ďalšími umelcami si vyslúžili silný potlesk a mnohonásobné bravo.

Nedeľu obyvateľom i návštevníkom Piešťan spríjemnil Art music orchestra.

Veľký úspech zaznamenali aj umelci z Art Music Orchestra. V nedeľu 17. júna si hudobníci do Piešťan prizvali aj speváka Jána Slezáka a spoločne divákom predviedli známe skladby z muzikálov či operiet. Podujatie s názvom Mestom zvoní smiech, ktoré umelecky viedol Marek Bielik, publiku pripomenulo diela ako Cyrano z predmestia alebo Neberte nám princeznú. Mnohé piesne si našinci zanôtili spolu s umelcami a naplno si tak vychutnali vyše poldruhahodinový koncert.

Šesťdesiaty tretí ročník festivalu však týmto koncertom neskončil. Pokračovať bude ďalšími podujatiami v Dome umenia Piešťany.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava