Thajská zmrzlina – nebíčko na jazýčku

  • Inzercia
  • 17. júna 2018, 12:00

Korzovať po centre Piešťan môžete od júna s kelímkom thajskej zmrzliny v rukách. Horúca novinka si za pár dní získala rešpekt a obdiv labužníkov. Príprava je pastvou pre oči. Divadlo, za ktorým nemusíte cestovať do thajských uličiek, zažijete aj na Winterovej ulici pri Ville Veres.

thajska zmrzlina
Zmrzlinárka vám vyrobí zmrzlinu podľa vašej chuti. (Autor: Viera Dusíková)

Malí aj veľkí obdivujú zručnosť, s akou zmrzlinárky lejú smotanu na mínus 22 stupňov mrznúcu platňu. Sekajú špachtličkami ovocie, rozotierajú zmes ako palacinku a potom z nej rolujú úhľadné trubičky. Tie ukladajú do kelímkov, zdobia šľahačkou z čerstvej smotany, jahôdkami a čerešňami, lístkom mäty či medovky, posypú nastrúhanou citrónovou kôrou, dozdobia čokoládou či keksíkom.

thajska zmrzlina
Rolky zmrzliny „pečené“ pri mínus 22 stupňoch Celzia na antikorovej platni.

„Každá zmrzlina je originál. Presne podľa výberu a chuti zákazníka. Niekto chce ovocnú, ďalší keksíkovú, karamelovú či čokoládovú. Na dochutenie nepoužívame aromatické látky, všetko je ekologické a prevažne naše – slovenské,“ povedala zmrzlinárka Evka. „Boli sme na dovolenke v Thajsku, a keď sme zbadali tamojších zmrzlinárov, dostali sme nápad začať s výrobou zmrzliny aj u nás. Príprava nie je ťažká, zručný človek to zvládne rýchle. V súčasnosti ako jediní na Slovensku vyrábame aj chuťovo neodolateľné jemne alkoholické zmrzliny Baileys a Griotka,“ uviedla majiteľka zmrzlinárne Markéta Sedláková.

thajska zmrzlina
Thajskú zmrzlinu nájdete na Winterovej č. 23 oproti Tatratouru pri Ville Veres.

Ak teda chcete zažiť nebíčko na jazýčku, určite vás piešťanská thajská zmrzlina osvieži a poteší. Jedna porcia zasýti štíhle ženy ako celý obed. Maškrtka na pohľadanie pre deti, ženy i mužov. Fajnových, aj tých, čo sú iba zvedaví.

(vd/inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila