Učili grilovať v Gargo škole

  • Inzercia
  • 16. júna 2018, 12:00

Z priestranstva pred Krbovým štúdiom Gargo na Žilinskej ceste v Piešťanoch sa v piatok 8. júna šírili omamné vône. Škola grilovania pod holým nebom sa začala napoludnie. Ako prví sa prišli v grilovaní zdokonaliť záujemcovia z piešťanskej Kanady.

grilovanie gargo
Rastislav Vido učil záujemcov o grilovanie správne pripraviť viacero jedál. (Autor: Viera Dusíková)

Potešili sa, keď zistili, že gril značky Napoleon, na ktorom grilmajster Rastislav Vido predvádzal svoje majstrovstvo, je tiež vyrobený v Kanade. Nie však v tej ich, za železnicou, ale v ozajstnej, za morom.

„Doma máme takýto plynový gril aj s infražiaričom a platňou. Grilujeme každú voľnú chvíľu,“ pochválil sa majster. „Dnes chceme všetkých ľudí naučiť, ako sa to správne jedlo griluje tak, aby bolo pripravené rýchlo, efektívne a hlavne, aby bolo chutné. Máme tu nakrájanú zeleninu, namarinované kuracie krídelká. Marinádu som pripravil zo zázvoru, chilli, medu a korenia,“ vysvetľoval kuchár.

„Potom budem grilovať steak, ten nemarinujem, aby marináda nestekala a nehorela. Steak položím na infražiarič, kde sa pri vysokej teplote uzatvorí a vo vnútri ostane šťavnatý. Budem grilovať i lososa. Toho tiež nemarinujem, stačí soľ, korenie a olivový olej. K lososovi som pripravil limetkový dip. K mäsu ugrilujem zeleninu – talianske ratatouille. Pozostáva z cukiny, baklažánu, papriky, cibule a cherry rajčiniek. Od frekventantov školy grilovania očakávam, že budú spokojní, že som im to dobre ukázal a grilovačka sa pre nich stane hračkou,“ usmial sa R. Vido.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof