Ihrisko za 38 000 eur rozoberajú!

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 15. júna 2018, 10:46

Na Sídlisku Nikola Teslu sa už dávno mali deti hrať na zrekonštruovanom multifunkčnom ihrisku. Bolo už postavené, ale nespĺňalo kritériá, ktoré od zhotoviteľa stavby mesto požadovalo. Stavbári ho aktuálne demontujú. Na sídlisko dorazili s dvomi autami, a aktuálne snímajú ochranné siete. Zrejme sa pustia aj do mantinelov.

ihrisko nikola teslu demontovanie
Na sídlisku N. Teslu sa ešte nejaký čas deti nepohrajú, zbabranú stavbu začali rozoberať. (Autor: Viera Dusíková)

„Nebudem nič komentovať,“ uviedol mladý muž, ktorého jeho parťáci nazvali inžinierom Miroslavom. Zhotoviteľ mal ihrisko dokončiť ešte v novembri minulého roku, ale mesto si ho neprevzalo. Zhotoviteľ ho robil rýchlo, v mrazoch, nekvalitne.

Ešte v januári vydalo mesto Piešťany vyjadrenie pre médiá. „Dielo má nedostatky, ktoré bránia v jeho užívaní, nie je dodané v požadovanej kvalite a nie je dodané v súlade so zmluvou,“ skonštatovala Terézia Fridrichová z Mestského úradu v Piešťanoch. Ihrisko podľa nej vyzerá úplne inak, ako by vyzerať malo, má množstvo nedostatkov a nie je ani úplne dokončené.

Akrylátový povrch bol robený pri nízkych teplotách, výsledkom je jeho drvenie. Okrem toho na ihrisko s rozmermi 28 x 10 metrov dala firma nevhodné obrubníky. „Bol spísaný záznam so všetkými nedostatkami a nedorobkami. Dodávateľ prisľúbil nápravu,“ dodala Fridrichová.

Asi pred mesiacom bolo možné vidieť na ihrisku stavebný ruch, mladí stavbári kládli okolo nové obrubníky. Tie ale nedokončili. Stavba osirela. Opäť sa tam objavili až v piatok 15. júna, a to už začali s demontážou. K novinárom boli slušní, ale neželeli si fotenie tvárí.

Multifunkčné ihrisko v Piešťanoch sa im jednoznačne nevydarilo a mestský úrad si v súlade so zmluvou uplatní sankcie za meškanie. Za vyhotovenú stavbu firma nedostane od mesta ani cent.

Konečný termín odovzdania ihriska mestu Piešťany bol stanovený na 31. mája 2018. „Keďže dodávateľ nesplnil ani tento predĺžený termín a vykonané práce nezodpovedali zmluve a požiadavkám mesta na dielo, bola realizátorovi spoločnosti M-Cup daná výpoveď zo zmluvy. Dňa 11. júna bol spoločnosti zaslaný oficiálny list výpovede zmluvy s výzvou, aby do piatich pracovných dní odovzdal stavenisko späť mestu v stave akom ho prevzal. Dielo bude zadané na realizáciu inej spoločnosti. Sankcie voči spoločnosti M-Cup si budeme uplatňovať na základe zmluvy,“ uviedla hovorkyňa mestského úradu Eva Bereczová.

Viera Dusíková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava