Vrbovčania v rodisku Čajkovského

  • Mladí dnes / Školy
  • 14. júna 2018, 16:00

Skupina žiakov Gymnázia Jána Baltazára Magina vo Vrbovom spolu so svojou učiteľkou ruského jazyka a riaditeľkou školy absolvovali v dňoch 20.-26. mája prvú návštevu partnerskej školy – 8-ročného gymnázia v ruskom Votkinsku, rodisku skladateľa Piotra Iľjiča Čajkovského.

vrbove ziaci rusko
Vrbovskí gymnazisti si prezreli aj pamätihodnosti Ruska. (Autor: Mimi)

Počas výmenného pobytu slovenská skupina žila v ruských rodinách, čo bolo prínosom pre obe strany nielen z dôvodu rozvoja komunikačných zručností, ale najmä pochopenia neobyčajnej a rozmanitej ruskej kultúry a histórie.

Zážitkom pre našich žiakov a učiteľov bola účasť na vyučovaní rôznych predmetov. Boli sme ohromení vysokou kvalitou vyučovania, spôsobom, ako efektívne pracovali ruskí študenti v skupinách, sebavedome obhajovali svoje názory a mali široký prehľad informácií, vedomostí, ktoré okamžite vedeli aplikovať.

Naša návšteva splnila účel cesty. Podpísali sme dohodu o spolupráci, ktorá spočíva nielen vo výmenných jazykových pobytoch študentov, ale aj vo výmenných odborných stážach slovenských a ruských učiteľov oboch gymnázií. Naši partneri by mali zavítať do Vrbového tretí septembrový týždeň. Z Ruskej federácie sme si odniesli veľmi pozitívne skúsenosti, z ktorých budeme čerpať pri budovaní našej slovensko-ruskej bilingválnej sekcie.

Mimi

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel