Rozkopávky potrvajú mesiace

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 14. júna 2018, 06:00

Približne pred mesiacom zavítali do juhovýchodnej časti Piešťan ťažké stroje a rozkopali ulice Veterná, Vážska i Slnečná. Ani po niekoľkých týždňoch však nie je prácam koniec. Na ten si ešte obyvatelia počkajú.

floreat rozkopavky elektrina
Rekonštruovať káblové vedenia na Floreáte budú až do októbra. (Autor: am)

Tam, kde doposiaľ zvykli vodiči parkovať svoje autá, sú dnes opáskované a rozkopané miesta. Prístup sa skomplikoval i obyvateľom rodinných domov v lokalite pri Váhu. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že diery v chodníkoch pracovníci už-už zahrabávajú zeminou, no rekonštrukcie „elektriny“ nekončia. Ako sme sa na mieste dozvedeli, pri prácach nastali akési nečakané problémy, a preto je koniec „v nedohľadne“.

S otázkou, čo konkrétne v tejto lokalite obnovujú, sme oslovili hovorkyňu Západoslovenskej energetiky Michaelu Dobošovú: „Dôvodom rozkopávok ulíc Veterná-Vážska-Slnečná v Piešťanoch je prebiehajúca výstavba novej transformačnej stanice a vysokonapäťových a nízkonapäťových káblových vedení.“

Ako ďalej hovorkyňa uviedla, predpokladaný dátum ukončenia prác je október 2018. „Nová výstavba zvýši komfort pre koncového zákazníka, nakoľko prispeje k zníženiu poruchovosti a výpadkov v dodávkach elektrickej energie. Pôvodné vedenia už boli zastarané a nepostačovali ani kapacitne,“ dodala na záver.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava