Vytvoria priestor pre chodcov i parkovanie

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 13. júna 2018, 11:00

Ulica Pod Párovcami v Piešťanoch dostáva nový vzhľad. V smere od Kuzmányho po priechod pre chodcov pri evanjelickom kostole sa pozdĺž hranice mestského parku rekonštruuje chodník.

chodnik oprava pod parovcami
Práce na rekonštrukcii chodníka by sa mali skončiť uprostred leta. (Autor: gak)

Práce za takmer 140-tisíc eur potrvajú do konca júla a okrem odstránenia starého povrchu, vybagrovania podložia a uloženia nového pre zámkovú dlažbu zahŕňajú tiež výstavbu parkovacích miest. Tie budú zapustené do zeleného pásu, ktorý bude oddeľovať cestu od chodníka.

V minulosti chodník poškodili koreňové systémy stromov, ktoré lemujú obe strany cesty. Po novom by k tomu už nemalo dôjsť, keďže dreviny budú mať dostatok voľného priestoru na rast.

Práce realizuje spoločnosť Cesty Nitra na celom úseku chodníka, takže chodci musia využívať opačnú stranu ulice. Aj vodičov čakajú menšie dopravné obmedzenia. Aktuálne sa rozbíja asfaltobetónový povrch a následne sa odstraňuje staré podložie. Aby sa stromy nepoškodili, ich kmene sú zaizolované.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava