Ďalšia úspešná sezóna karatistov zo Seigokanu

  • Šport / Ostatné športy
  • 13. júna 2018, 13:00

Piešťanskí karatisti z klubu Seigokan ukončili 2. júna súťažnú sezónu v Žarnovici, kde sa zúčastnilo ďalších dvadsať klubov z celého Slovenska. Na podujatí štartovalo 283 súťažiacich.

karate seigokan
Karatisti z Piešťan zakončili sezónu v Žarnovici. © archív klubu

Tréneri dali šancu aj úplným nováčikom a začiatočníkom – Patrikovi Lukačovičovi, Petrovi Bolebruchovi, Dávidovi Grznárovi, Dominike Piešťanskej, Nine Halama a Ladislave Cséfalvayovej. Najviac sa darilo „kumiťákom“ Piešťanskej, Bolebruchovi a Cséfalvayovej, každý si domov z ich prvej súťaže odniesol bronzovú medailu.

Okrem nich súťažili za klub starší a ostrieľanejší borci – Petra Tahotná, súrodenci Peter a Pavol Cséfalvayovci, súrodenci Filip a Bianka Suchí, Annamária Valová, Šimon Prievozník, Daniel Kolnik, Samuel Potrok a Michal Buchman.

Spolu za Seigokan súťažilo 16 karatistov v disciplínach kata a kumite. V súťaži kata bol tím veľmi úspešný. Buchman a Potrok sa na veľkú radosť trénera stretli po vyraďovacích kolách vo finálovom kole v kata mladších dorastencov. Potrok skončil prvý, Buchman druhý.

Valová v súťaži kata – mladšie dorastenky vybojovala tretie miesto. V súťaži kata – kadeti stál na najvyššom stupienku Prievozník a rovnako v kadetkách Suchá.

V súťaži kumite bolo oveľa viac úrazov ako býva zvykom. Vo veľmi vypätých zápasoch o postup do finále rozhodcovia neuznali dva body Tahotnej, ktoré dala v poslednej sekunde. Nakoniec bojovala o tretie miesto, ktoré s prehľadom získala.

Do finále sa po zápasoch plných zranení dostali obaja súrodenci Suchí. Filip obsadil v kategórii kumite 12-13 rokov druhé miesto. Jeho sestra Bianka si vybojovala v kumite kadetiek 14-16 rokov BRH rovnakú medailu ako v kata a odniesla si domov dve zlaté. Prievozník si po veľmi technických a taktických zápasoch vybojoval v kumite kadetov BRH tretiu priečku.

Seigokan získal spolu 12 medailí: štyri zlaté, dve strieborné a šesť bronzových. „Fantastické výkony a fantastické ukončenie súťažnej sezóny! Ďakujem všetkým súťažiacim, rodičom, ich rodinám, všetkým priateľom i priaznivcom klubu za dlhodobú podporu, snahu a pomoc Seigokanu,“ zhodnotil podujatie tréner Michal Babiar.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav