Centrum Piešťan zahaľuje reklamný smog

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 12. júna 2018, 10:00

Komisia pre kultúru Mestského zastupiteľstva v Piešťanoch rokovala na svojom minulotýždňovom zasadnutí aj o reklamnom smogu. Je ním totiž zaplavená centrálna mestská zóna.

vizualny smog v piestanoch
Vizuálny smog tvoria tiež reklamné stojany ponúkaných tovarov či služieb pred jednotlivými prevádzkami na pešej zóne. (Autor: pror)

Túto tému počas rokovania o predĺžení nájmu mestských pozemkov pre umiestnenie citylightov na Winterovej ulici otvorila členka komisie Dominika Rusnáková. Podľa nej je tento spôsob prezentácie zastaraný a piešťanská pamiatková zóna je už i tak zaplavená množstvom nevhodných reklám.

Dominika Rusnáková ako príklad nehodiacej sa reklamy uviedla vizuálny smog v podobe reklamných stojanov ponúkajúcich tovar či služby pred jednotlivými prevádzkami na pešej zóne. „Mesto by malo spracovať podmienky umiestňovania reklamy v centrálnej mestskej zóne a ich umiestnenie podmieniť súhlasom pamiatkového úradu,“ vysvetlila členom komisie.

Ako príklad uviedla rôzne figuríny pred predajňami s odevmi, stojanové reklamné pútače aj chladničky olepené reklamnými samolepkami. Predsedníčka komisie Adriana Drahovská v tejto súvislosti spomenula, že mestu chýba pozícia hlavného mestského architekta, ktorý by mohol pri svojej práci zastrešovať i túto oblasť. Posudzoval by tiež vhodnosť umiestnenia reklamných pútačov z hľadiska ich vplyvu na prostredie, v ktorom sa nachádzajú.

Na pretras potom prišiel aj drevený smerník, ktorý v mestskom parku umiestnili Služby mesta Piešťany a do prostredia tejto národnej kultúrnej pamiatky nezapadá. Píšeme o tom v samostatnom článku.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav