Sokolovce prehrali, postupuje Šulekovo

  • Šport / Futbal
  • 11. júna 2018, 10:00

Nedeľňajšie predposledné kolo rozhodlo na trávniku v Šulekove o víťazovi 8.ligy B. V priamom súboji o postup do vyššej súťaže sa stretli domáci hráči so Sokolovcami. Šulekovčania zvíťazili jednogólovým rozdielom, keď zužitkovali aspoň jednu z viacerých gólových šancí.

sokolovce2
Situácia po góle v 80. minúte. Domáci futbalisti utekajú oslavovať za strelcom gólu, hostia sa chytajú za hlavy. Vedia, že sen o postupe sa rozplynul. (Autor: gak)

Hráči Sokoloviec si čistú gólovú príležitosť po celý zápas nevypracovali, pritom náznakov a nedokončených šancí mali priveľa. Boli technickejší, no často kazili rozohrávku a nechávali tak priestor domácim na zakladanie útokov nakopávanými loptami. Prvý sa takto dostal už v 9. minúte do šance domáci Daniš, no placírkou trestuhodne mieril do stredu brány, kde nahradil vybehnutého brankára hostí Stanka Velič a loptu odkopol.

sokolovce1
Futbalistov Sokoloviec povzbudzovali najhlasnejšie tieto mladé ženy.

Ďalšiu šancu na skórovanie mali domáci hráči v 34. minúte, ale Gažovičovu strelu z priameho kopu pod brvno vyrazil pozorný Stanko na roh. Brankár Sokoloviec zachoval chladnú hlavu aj v 40. minúte, keď sa na dostrel dostal Kolony, no Stanko mu stihol loptu uchmatnúť.

Sokolovčania mali príležitosť skórovať v 45. minúte po rozohrávke priameho kopu Bihárim z hranice šestnástky. Lopta sa síce predrala pomedzi brániacich hráčov, no ani pohotový Peter Pavlovič ju nestihol dobehnúť a domáci brankár Feranec ju radšej odkopol do bezpečia.

sokolovce5
Sokolovčan Martin Bihári sa gólovo nepresadil.

Druhý polčas sa niesol v znamení premárnených šancí domáceho Kolonyho, ktorý dokázal ešte v páde vo veľkom vápne vystreliť smerom na bránu, ale loptu namieril rovno do rúk ležiaceho Stanka. Aj v 69. minúte bol Stanko na svojom mieste a zmaril druhú Kolonyho veľkú šancu.

Na druhej strane sa po peknej kombinácii dostali Sokolovčania do šancí v 63. a 78. minúte, ale Belica, resp. Bihári radšej volili strelu mimo brány, akoby prihrali lepšie postaveným spoluhráčom.

V 80. minúte rozohrávali domáci jeden z mnohých priamych kopov. Na dvakrát centrovaná lopta sa na päťke odrazila k nekrytému Šerymu, ktorý nekompromisne prekonal Stanka. Domáci tak zužitkovali svoju územnú prevahu a do konca stretnutia už hosťom nedovolili napriamo ohroziť svoju bránu.

Šulekovo – Sokolovce 1:0 (0:0)

Gól: 80. Šery

Zostavy – Šulekovo: Feranec – Gažovič, Kyjak (90. Čief), Karas, Nemec, Cibulka, Miklovič, Huska, Daniš (73. Trávniček), Kolony, Šery. Sokolovce: Stanko – Tomáš Pavlovič, Bihári, Korvín, Karaba, Udržal, Polák, Peter Pavlovič, Belica, Bucko, Velič (67. Jašík).

Gabo Kopúnek

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín