Hudobný tip: GENOT CENTRE

  • Kultúra a spoločnosť / Hudba
  • 10. júna 2018, 19:00

V rubrike predstavujeme albumy, ktoré stoja za vypočutie. Či už ide o známe, neznáme, či neprávom prehliadané tituly, vždy sa snažíme nachádzať svojské, unikátne odklony od bežnej produkcie.

album_23
obal albumu (Autor: Genot Centre )

Tento týždeň sa nevenujeme jednému albumu, ale širšej ponuke hudobného vydavateľstva. Centrom diania bude český label Ondřeje Lasáka – Genot Centre, špecializujúci sa na vydávanie elektronickej hudby na kazetových nosičoch.

Okrem kazetových nosičov si poslucháči môžu umelcov labelu vypočuť prostredníctvom streamovacích služieb Bandcamp a Soundcloud. Skladby na albume Shirase od Bonie Jash pripomínajú zvukovú stopu experimentálneho filmu, kombinovaného s motívmi dobrodružných sci-fi príbehov. O niečo odlišnú skúsenosť prináša štvorskladbová nahrávka Spectral Cascades skupiny Izanasz. Z experimentovania v sci-fi svete prechádzame k minimalistickému pohybu nostalgického priestoru, budovaného na pohraničí vábivej tekutosti, hustnúceho šumu a výraznej disonancie. Najväčšej gradácie sa dočkáme v polhodinových kompozíciách Memories of Broken Character Armor a Emily Fusselman´s Rabbit. Podobný, viac meditatívny zážitok môžeme nájsť na nahrávke A Course In The Theory Of Drones od Percival Pembroke.

Neopomenuteľný je energický futurizmus albumu Anthems od HDMIRROR, vytvárajúci dojem diskotéky v kyberpunkovom klube, do akého by sme sa mohli dostať vo fikčných svetoch Franka Millera. Surfovanie po stránke Genot centre je ako prehrabávanie sa v regáloch lokálnej zvukovej samoobsluhy so sortimentom medzinárodnej úrovne.

Michael Papcun

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava