Hoteláci si po mnohých rokoch opäť zaspomínali

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 9. júna 2018, 10:00

Na pôde Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch sa v dňoch 22. a 23. mája uskutočnilo stretnutie absolventov Strednej hotelovej školy, ktorí túto ustanovizeň navštevovali v rokoch 1959-1963.

stretnutie hotelka
Bývalá trieda zverencov Viktora Jakúbeka. © archív triedy

Z celkového počtu 34 študentov, ktorí v danom roku maturovali, sa nás stretlo už len 17. Žiaľ, mnohí nás už opustili a sú aj takí, ktorí už roky na stretnutia nechodia. Ale zdravé jadro triedy si našlo vždy čas. Radi sa vraciame spomienkami do našich študentských čias. Nedá sa zabudnúť na našich vynikajúcich profesorov, triedneho Viktora Jakúbeka, jeho kolegov Halmaya či Vrtkovú a množstvo ďalších, ktorí štyri roky stavali mozaiku našej odbornosti a všeobecného rozhľadu.

Ďakujeme i našim spolužiakom a spolužiačkam, predovšetkým Marianovi Gúčikovi, Gabike Hlôškovej, Alexandrovi Karabovi, Štefanovi Nozdrovickému, Oľge Orviskej a Hanke Bubákovej, za organizáciu a zabezpečenie našich stretnutí aj v iných miestach Slovenska.

Za milé a veľmi srdečné privítanie na pôde hotelovej akadémie ďakujeme Anne Petroffovej. S pocitom hrdosti sme si vypočuli súčasné smerovanie školy  a dosiahnuté úspechy, ktoré žiaci pod vedením skúsených praktikov získali na medzinárodných súťažiach v odboroch barman, kuchár, čašník. Veľmi nás teší, že prax vykonávajú žiaci v zahraničí, kde šíria dobré meno našej školy a reprezentujú úroveň slovenského pohostinstva a cestovného ruchu.

Naše poďakovanie patrí aj riaditeľovi Ladislavovi Blaškovičovi, ktorý nám v mene školy venoval na pamiatku Pamätný list pri príležitosti 55. výročia ukončenia štúdia, ďalej Jaroslavovi Vašekovi, ktorý sa s milými, usmievavými dvomi žiačkami tretieho ročníka kvalitne a odborne postaral o celý priebeh nášho stretnutia. Ďakujeme personálu internátu, ktorý nám pripravil kvalitné ubytovanie za výhodné cenové relácie.

Čas strávený na našom stretnutí rýchlo ubehol a všetci sme si sľúbili, že budeme v tejto tradícii pokračovať, pokiaľ nám to zdravie dovolí. Vraciame sa do svojich domovov užívať si naďalej dôchodcovské radosti a starosti, plní informácií o zmenách, ktoré v našich životoch nastali od posledného stretnutia.

Najťažšie bolo navzájom sa rozlúčiť. Na záver ďakujeme za krásne, ale pre nás krátke chvíle na hotelovej akadémii, ktorá nás prijala do svojho náručia a umožnila nám stráviť dva krásne dni v našich zbožňovaných Piešťanoch.

Do skorého videnia, priatelia!

Alexander Karaba

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava