Vodnopólisti KVP obhájili piate miesto

  • Vodné pólo / Šport
  • 8. júna 2018, 11:00

Počas posledného májového víkendu pokračovali vodní pólisti KVP Kúpele Piešťany dvomi zápasmi nadstavby extraligy mužov. V košickom bazéne si zmerali sily s tímami Pirana SC Topoľčany a Esá Žilina. Obe stretnutia sa skončili víťazstvom Piešťan. Štyri získané body zároveň znamenajú zisk celkovej piatej priečky v extralige a obhájenie minuloročného výsledku.

polo_23
Brankárom KVP Kúpele je Austrálčan Matthew Lenarduzzi. © archív KVP

V prvom zápase nebolo od začiatku pochýb o víťazovi, keď KVP Topoľčanom nič nedovolilo a už po prvej štvrtine bol stav 5:0, celkový výsledok bol nakoniec 14:4.

Druhé stretnutie bolo vyrovnané. Piešťany viedli 2:0, neskôr Žilina vyrovnala a dokonca v strednej časti zápasu otočila vo svoj prospech. Následne KVP opäť prevzal iniciatívu a znovu viedol, v tejto časti dôležitý zákrok predviedol brankár Lenarduzzi, keď zneškodnil penaltu. Do konca stretnutia ešte Piešťanci nepremenili dve vyložené gólové príležitosti, ale tesnú výhru aj napriek presilovke Žiliny v posledných sekundách zápasu udržali a vyhrali 7:6. Štyri body zároveň znamenajú zisk piateho miesta v extralige.

„Piatu priečku považujem za úspech, keď po odchode niektorých hráčov z minuloročného kádra družstvo doplnili ďalší odchovanci, z ktorých niektorí príjemne prekvapili. Po štvrtom mieste zo Slovenského pohára možno skonštatovať ustálenie výkonnosti družstva. Následné zapracovanie ďalších mládežníkov vytvára priestor pre pokračovanie extraligového účinkovania s umiestneniami v strede tabuľky i v nasledujúcich ročníkoch. V prípade návratu hráčov späť do tímu nie sú vylúčené ani súboje o prvú štvorku extraligy a boj o medaily,“ uviedol tréner piešťanských vodnopólistov Martin Berlanský.

Výsledky Piešťan:

KVP Kúpele – Pirana SC Topoľčany 14:4 (5:0, 3:3, 3:0, 3:1)

Góly Piešťan: A. Berlanský 4, Baranovič 3, R. Bebjak 2, Filo 2, Knapec, Holič a Venény po 1

Esá Žilina – KVP Kúpele 6:7 (2:2, 2:3, 2:1, 0:1)

Góly Piešťan: Filo 4, A. Berlanský 2, Sedlák

Zostava KVP Kúpele Piešťany: Lenarduzzi, J. Berlanský, Knapec, M. Bebjak, Sedlák, A. Berlanský, Baranovič, R. Bebjak, Filo, Horvát, Holič, Venény, Prištic, Kolárik

(th)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav