Čajky opäť zarezávajú, novou asistentkou je Krč-Turbová

  • Šport / Basketbal
  • 8. júna 2018, 16:00

Piešťanské basketbalistky po niekoľkotýždňovom období voľna v pondelok odštartovali prvú fázu prípravy na nový súťažný ročník 2018/2019.

krc turbova_23
Bývalá kapitánka Čajok Lucia Krč-Turbová bude asistovať Richardovi Kucsovi. © archív Čajok

Oficiálna spoločná príprava družstva sa síce začne až v úvode augusta, keď už budú mať Čajky pohromade celý tím. Počas júna však v Piešťanoch chcú dať možnosť hráčkam zdokonaliť sa v individuálnych činnostiach a chcú toto obdobie využiť čo najefektívnejšie.

„Obdobie medzi posledným zápasom minulej sezóny a oficiálnym začiatkom prípravy na novú sezónu by som nazval ako predprípravné. Zo športového hľadiska je veľmi dôležité pre hráčky, keď sa môžu pripravovať bez tlaku z prebiehajúcej sezóny. Po krátkom oddychu ho využijeme na zdokonaľovanie herných zručností a zapojíme aj prvky mierne kondičného charakteru. Trénovať v priebehu júna budeme v našom domácom prostredí,“ priblížil plán štvortýždňového tréningového cyklu nový hlavný tréner Čajok Richard Kucsa.

Tréningového kempu sa zúčastnia už doteraz známe hráčky, ktoré majú podpísané zmluvy na nasledujúci súťažný ročník. Ide o Rebeku Mikulášikovú, Ivanu Jakubcovú, Simonu Majtásovú a Martinu Matejčíkovú. Spolu s nimi dostanú šancu pobiť sa o miesto v družstve aj mladé hráčky zo Starej Turej Tatiana Bábiková, Adriana Moravčíková, Ema Mihaljevičová a talentovaná Martina Dovčíková zo Spišskej Novej Vsi. „Bude to mix hráčok, ktoré majú zmluvu na nasledujúcu sezónu, a dievčat, ktorým sme dali možnosť trénovať a ukázať sa,“ skonštatoval R. Kucsa.

Vedenie Čajok stále pracuje na skladaní kádra a je možné, že sa do júnovej prípravy zapoja aj ďalšie hráčky. „Tá možnosť tu je, všetko závisí od danej situácie,“ doplnil tréner.

V piešťanskom klube už majú vyriešenú aj pozíciu asistenta trénera. Bude ju robiť niekdajšia kapitánka a dlhoročná opora Čajok Lucia Krč-Turbová. Tá sa pre zdravotné problémy rozhodla s aktívnou kariérou skončiť a prijala ponuku z klubu dať sa na trénerskú dráhu. „Veľmi si túto možnosť vážim. Zomlelo sa to celé rýchlo a nečakane. Po tých všetkých zdravotných peripetiách som sa rozhodla basketbalovú kariéru ukončiť. Napriek tomu, že som sa posledný rok venovala úplne inej sfére, som na basketbal nezanevrela. V Piešťanoch som si to vyskúšala na palubovke aj v hľadisku a teraz si to vyskúšam na lavičke. Tým, že sa vraciam do známeho prostredia, tak to, myslím, bude o trošku jednoduchšie, ale rozhodne to nebude nič ľahké. Basketbal mám stále rada a či bude trénerské remeslo ušité pre mňa, ukáže čas. Budem však rada, ak budem môcť svoje hráčske skúsenosti odovzdávať ďalej,“ povedala Krč-Turbová.

Keď doterajší asistent Kucsa nahradil v pozícii hlavného trénera Martina Pospíšila, miesto asistenta sa uvoľnilo. Nový kouč si od spolupráce s bývalou reprezentantkou veľa sľubuje a verí, že bude pre klub prínosom. „Teším sa na spoluprácu, keďže Lucia bola dlho súčasťou Čajok a prostredie dobre pozná. Okolnosti okolo jej zdravotného stavu ju prinútili ukončiť kariéru, ale je dobré, že v basketbale pokračuje ďalej. Má bohaté hráčske skúsenosti z klubových a reprezentačných vrcholných podujatí a vyznačovala sa kvalitným hráčskym myslením, čo je vynikajúci základ na odovzdávanie empirických poznatkov. V jej situácii, keď bude prvýkrát súčasťou realizačného tímu, to bude v prvom rade o trpezlivosti a o zastabilizovaní sa na svojej pozícii. Ja, aj všetci v klube máme snahu jej v tom prechode čo najviac pomôcť,“ uviedol R. Kucsa.

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav