Budovu „teorky“ ZUŠ vynovia za 65-tisíc eur

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 8. júna 2018, 09:00

V uplynulých dňoch stavbári odkopali základy staručkej Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v Piešťanoch, ktorá sa nachádza na Teplickej ulici pri potoku Dubová. Budova, ktorú školáci volajú „teorka“, lebo sa tam vyučuje najmä teória hudby, sa má do konca augusta odieť do nového šatu.

ZUS_23
Fasádu budovy na Teplickej ulici obnovia do konca augusta. (Autor: Viera Dusíková)

Rekonštrukčné práce vyjdú na 65 372,86 eur. „Najprv stavbári vykonávajú práce ohľadom izolácie proti vlhkosti a stavbu spevnia z dôvodu statickej stabilizácie. Následne opravia na celej budove vonkajšiu fasádu. Práce budú prebiehať v jednotlivých fázach do konca augusta,“ uviedol riaditeľ ZUŠ Kamil Vavrinec.

Ako sme sa dozvedeli, okrem odstránenia starého povrchu fasády školy omietkari doplnia jej poškodené časti, steny budovy vytmelia a vybrúsia, praskliny opravia injektážou cementovej malty a na steny nanesú termokeramický náter vhodný na historické budovy.

Stavbári budú osobitne pristupovať k riešeniu sokla. Budovu zaizolujú odspodu proti vlhkosti a zabránia stekaniu zrážkovej vody k stenám. Po stavebných úpravách a likvidácii sute či odpadov vykonajú aj úpravu terénu a dažďovú vodu odvedú od stien budovy do vsakovacích blokov. „Termín ukončenia stavebných prác je stanovený na 31. august. Záručná doba je dohodnutá na päť rokov,“ konštatovala hovorkyňa Mestského úradu v Piešťanoch Eva Bereczová.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav