Matej Tóth navštívil žiakov ZŠ Brezová

  • Šport / Ostatné športy
  • 7. júna 2018, 19:00

Olympijský víťaz a majster sveta v chôdzi na 50 kilometrov Matej Tóth navštívil Základnú školu na Brezovej ulici v Piešťanoch ako vyvrcholenie pôsobenia Športovej akadémie Mateja Tótha na tejto škole. Jeho návšteva bola odmenou a poďakovaním za športové úspechy a úsilie žiakov, ktoré venovali na získanie grantu.

toth_23
Slovenský olympionik M. Tóth (uprostred) sa so školákmi aj odfotil. (Autor: Martin Ričány)

ZŠ Brezová bola jediná škola z Piešťan, ktorá bola do tohto projektu zapojená. Získanie grantu na Športovú akadémiu M. Tótha si museli „vybehať“ v celoslovenskej súťaži. To sa im podarilo a pridali sa k ďalším 33 školám na Slovensku, ktoré v súťaži uspeli. „Deti na našej škole sú vedené vyškoleným trénerom a zanieteným športovcom Štefanom Hauserom. Vďaka jeho úsiliu získavajú motiváciu športovať,“ uviedla riaditeľka ZŠ Brezová Bronislava Fačkovcová.

Popri tvrdej príprave na majstrovstvá Európy sa slovenský olympionik venuje aj športovej príprave mladej generácie v Športovej akadémii M. Tótha. Tím odborníkov vypracoval metodiku a súbor cvičení, ktoré podnecujú výkonnostný rast, ale hlavne dbajú na kvalitu pohybu, zdravý vývoj dieťaťa a celkovú radosť z pohybu. Tréningový proces sa opiera o inovatívne metódy, v ktorých tvorcovia programu skĺbili najnovšie poznatky zo športového tréningu detí s poznatkami z fyzioterapie, vývojovej kineziológie a detskej psychológie.

(th/bf)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela