Hanba: Centrum ako smetisko

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 7. júna 2018, 09:00

Centrum aj okolité časti mesta vyzerajú čím ďalej, tým lepšie najmä zásluhou Služieb mesta Piešťany. Naďalej sa však nájdu miesta a situácie, pri ktorých domáci radšej skloní hlavu, aby nevidel pohoršené pohľady turistov.

neporiadok_23
Turistov by sme nabudúce mohli od takéhoto pohľadu ušetriť. (Autor: Daniela Serišová)

Vyvolali ich napríklad smetné nádoby na starom trhovisku pri novom polyfunkčnom dome Gallery. Šíril sa z nich nepríjemný zápach, prepchaté nádoby a smeti povyhadzované naokolo vyzerali ako na smetisku.

Uličkou medzi starým trhoviskom a pasážou Alexander centrum denne prejde množstvo zahraničných hostí z kúpeľov prúdiacich do nákupného centra. Nádoby na odpad prislúchajú podnikom a prevádzkam so sídlom v pasáži. Zapĺňajú ich však aj nepovolaní, väčšinou obyvatelia iných obcí či prevádzok, ktorí sa sem prídu zbaviť odpadu.

Okoloidúci už viackrát nahlasovali takýchto neporiadnikov na mestskú políciu. Otázkou je, prečo niekto s tým niečo neurobí. Pod kamerami je celé námestie na starom trhovisku aj inkriminované miesto. S istotou sa však nedá určiť, kto zašpinil okolie a prepchal smetiaky. Či majitelia prevádzok, alebo niekto iný.

Daniela Serišová

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín