Deti sa poriadne vyšantili

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 7. júna 2018, 13:00

Prvý jún už od nepamäti patrí našim najmenším. Na Medzinárodný deň detí nezabudlo ani občianske združenie Myška, ktoré minulý piatok zorganizovalo pred obchodným domom Prior v Piešťanoch benefičné podujatie. Deti sa dosýta vyšantili dopoludnia v sprievode učiteliek, popoludní zasa s rodičmi.

MDD_234
Pred OD Prior zavítali aj obľúbení rozprávkoví maskoti. (Autor: am)

Na Ulici A. Hlinku sa už od rána rozliehal detský smiech. V úvode podujatia, keď prichádzali deti zo základných a materských škôl v sprievode učiteliek, si najmenší spolu s trénerkou dali energickú rozcvičku a prevzali darček od organizátora. Potom si mohli vyskúšať atrakcie, ktoré patria medzi najväčšie na Slovensku, pričom jedna z nich mala 25 metrov na dĺžku, 6 metrov na výšku a 5 metrov na šírku. Vychutnať si mohli aj vodnú atrakciu, kresliareň, maľovanie na tvár, kreatívne dielne, prítomnosť maskotov.

V programe vystúpili Poppy a Adélka, Mažoretky Sašetky, Víla Ela, FS Máj a zlatý klinec Funny Fellows. Rodiny si nenechali ujsť ani žrebovanie tomboly s vyše stovkou cien, deti si mohli poriadne zatancovať do hudby a vyjašiť sa. „Druhý ročník akcie Super MDD bol zameraný na to, aby sme mohli poslať desať detí do letného folklórneho tábora vo Východnej. Chceli by sme, aby sa tam lepšie zoznámili s našou kultúrou. Budú priamo na pódiu, kde vystupujú aj ďalšie súbory, doslova sa nadýchajú tradícií, histórie,“ uviedol predseda OZ Myška a organizátor podujatia Ivan Samko.

MDD_235
Deti si užili mnoho atrakcií.

Pôjde o deti z piešťanského azylového domu, charity a sociálnych úradov. Výlet bude pre nich motiváciou na zlepšenie študijných výsledkov. „Podmienkou je, aby mali pravidelnú školskú dochádzku, jednotku zo správania a musia si na konci roka zlepšiť známku aspoň z jedného predmetu. Na výlet sa teda pôjde v roku 2019, aby sme si to vedeli odsledovať,“ povedal I. Samko.

V úlohe moderátorky sa predstavila bývalá riaditeľka Elektrárne Piešťany a herečka Mária Landlová: „Bolo tu veľa radosti, energie. Som rada, že som opäť v Piešťanoch.“

Akcia sa od minulého roka posunula míľovými krokmi vpred. „Chceli sme posunúť latku čo najvyššie. Mysleli sme si, že nám bude stačiť tento priestor, ale už nám nestačí. Budúci rok plánujeme aj väčšie akcie, ktoré budú trvať viac dní. Tešíme sa na ďalší ročník a dúfam, že bude ešte lepší ako tento,“ dodal I. Samko.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava