Stredoveké dni jubilejné

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 5. júna 2018, 10:04
  • Autor:ts/inz

Atmosféru a oslavu stredoveku naživo budú môcť záujemcovia v Hlohovci zažiť jubilejný piatykrát. V termíne 23. až 24. júna sa totiž uskutoční ďalší ročník historického festivalu, ktorý patrí medzi najväčšie na Slovensku.

Dobové kostýmy, sokoliari, súboje žoldnierov či rytiersky turnaj na koňoch vás istotne nenechá chladnými. Nebude chýbať dobová kuchyňa a bohatý sprievodný program.
Do najväčšieho platanového parku v strednej Európe zavíta historický festival Stredoveké dni. „Tento rok ponúkne tie najobľúbenejšie, najnapínavejšie, ale i najvtipnejšie vystúpenia z predošlých rokov,“ uviedol organizátor festivalu Peter Kolišťanik. Novinkou bude remeselnícka historická dedinka plná všakovakých remesiel a maškrtné jazýčky istotne uspokoja jedlá z pravej dobovej kuchyne.
Účastníci sa môžu tešiť na kvalitný program šermiarov, rytierov, sokoliarov, ale i bábkové divadlo pre deti „Dvor zázrakov“. Rytieri na koňoch budú súperiť pod múrmi Hlohoveckého hradu, aby medzi sebou vyriešili odveký spor… Jedno miesto, dve kráľovstvá, štyria rytieri. V tjostoch a buhurtoch rozhodnú, komu kráľovstvo pripadne. Po turnaji nasleduje stredoveká módna šou a program vyvrcholí ohňovou šou.
Nezabudli sme ani na najmenších… tradícia Dumasových príbehov ožije v podobe historickej rozprávky, na ktorú sa môžu tešiť deti aj ich rodičia v Chill out zóne so slameným sedením. Devízou prírodného prostredia je tiež možnosť zajazdiť si na koňoch, ktorým bude venovaný väčší priestor, jazda bude v cene vstupenky.
Viac informácií na stránkach www.stredovekedni.sk, www.facebook.com/stredovekedni.

SÚŤAŽ: Vyhrajte vstupenky na festival


Zapojte sa do súťaže a zažite neopakovateľnú atmosféru festivalu Stredovekých dní, ktorý sa uskutoční v Hlohovci v dňoch 23.-24. júna 2018. Vstupenky na podujatie plné zážitkov môžete vyhrať zaslaním SMS v tvare: win(medzera)stredovekedni(medzera)telefónne číslo na skrátené číslo 6660 do nedele 17. júna do 20.00 h.
Cena spätnej SMS je 1,20 € s DPH. Piatich výhercov, ktorí získajú po dve vstupenky, budeme telefonicky kontaktovať. Službu SMS poskytuje A SMS, s.r.o. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek