Deťom odovzdali modernú škôlku

  • Spravodajstvo / Región
  • 5. júna 2018, 14:00

Najkrajší darček k svojmu sviatku dostali predškoláci v Sokolovciach. A to nielen pestrým sobotňajším programom ku Dňu detí na miestnom futbalovom ihrisku, ale predovšetkým vo forme rekonštrukcie vnútrajšku budovy škôlky.

sokolovce4
Starosta Sokoloviec Marián Dóczy a riaditeľka školy Petronela Gogolová pri akte odovzdávania budovy deťom. (Autor: gak)

V Sokolovciach myslia na budúcnosť. Tou sú pre rozrastajúcu sa obec, samozrejme, deti. Vlani odovzdali školákom do užívania vynovenú základnú školu, v sobotu sa novučičkých priestorov dočkali škôlkari. Kým starosta Marián Dóczy spolu s riaditeľkou školy Petronelou Gogolovou prestrihli symbolickú pásku, prítomných rodičov a hostí oboznámil s obsahom a rozsahom prác.

sokolovce3
Rekonštrukciou sa zväčšil priestor deťom na hranie i spánok.

„V minulom roku sme na budove škôlky vymenili okná na južnej strane, takže sme pokračovali vo výmene ostatných okien, rovnako dverí, kúrenia a vodoinštalácie. Keďže sa rekonštrukciou zvýšila kapacita o desať miest, museli sme navýšiť počet sociálnych zariadení a umývadiel,“ vyratúval starosta.

Novinkou, ktorá škôlku v Sokolovciach zaradila medzi najmodernejšie v okrese, je výťah pre imobilné deti. Keďže má nosnosť 150 kilogramov a nik z prítomných detí ho nechcel vyskúšať, na druhé poschodie sa musel vyviezť starosta. Na prízemí aj na poschodí sa nachádza veľký presvetlený priestor, ktorý na jednej strane slúži ako spálňa a na druhom konci ako herňa.

„Najviac sme si to ‚užili’ pri rekonštrukcii kuchyne, kde sme pri odkrytí starej podlahy zistili, že je úplne podmytá. Tak sme okrem plánovaných prác museli navyše vybúrať všetky priečky a po oprave podložia ich nanovo postaviť. Veľmi ma však potešil opätovný záujem spoluobčanov priložiť ruku k dielu pri rekonštrukcii kultúrneho domu či školy. Ľudia pochopili, že to nerobia pre nikoho iného, ale pre našu budúcnosť, naše deti,“ netajil radosť M. Dóczy.

Rekonštrukcia škôlky trvala od januára tohto roka a obec ju mohla realizovať vďaka získaným eurofondom vo výške viac ako 175-tisíc eur. Jej kapacita sa navýšila na 57 detí. Ako poznamenal starosta Dóczy, vynoveným vnútrajškom to nekončí. Obec podala žiadosť o eurofondy aj na zateplenie budovy a opravu strechy a on verí, že budú opäť úspešní.

Gabo Kopúnek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel