POZNÁMKA: Poslanci a bytový podnik uzavreli prímerie

  • Nezaradené
  • 4. júna 2018, 19:12
  • Autor:Jozef Vojčiniak

„Vojna“ medzi poslancami a vedením piešťanského bytového podniku je formálne ukončená. Napomohlo tomu odvolanie Pavla Vermeša z postu konateľa tejto mestskej eseročky v závere minulého roka.

Poslanec Andrej Klapica na májovom zasadnutí mestského zastupiteľstva požiadal svojich kolegov o zrušenie rok starého uznesenia, ktoré obmedzovalo vedenie bytového podniku s narábaním s financiami.
Obmedzenia pre konateľa tejto eseročky svojím uznesením prijali poslanci vlani vo februári ako reakciu na podivné udalosti vo firme po nástupe Pavla Vermeša. „Robí to problém napríklad v prípade verejného obstarávania. Ak bytový podnik vysúťaží firmu na dodávku tovaru či služby a s výhercom uzavrie zmluvu, tak tá je v zmysle tohto nášho uznesenia neplatná. V prípade, ak by ju zastupiteľstvo neodsúhlasilo, zákon o verejnom obstarávaní takéto dôvody neplatnosti zmluvy nepozná a víťaz súťaže by sa mohol s bytovým podnikom súdiť o finančné odškodnenie,“ vysvetľoval A. Klapica dôvod zrušenia obmedzení.
Rovnaké problémy to vraj robí aj pri obstarávaní dodávateľa energií. „Tá sa vo veľkom objeme obstaráva na burze a bytový podnik potrebuje reagovať na aktuálne najvýhodnejšiu cenu. Pri platnosti tohto uznesenia by museli počkať, kým zasadne mestské zastupiteľstvo, a aktuálna cena by mohla byť už úplne iná,“ dodal poslanec.
Nato sa do diskusie prihlásila poslankyňa Iveta Babičová: „Vysúťažili ste parkovisko na Školskej ulici a podpísali zmluvu s dodávateľom v hodnote ďaleko prevyšujúcej 50-tisícové obmedzenie. Teraz chcete od nás zrušenie uznesenia a popritom ho aj tak nedodržujete. Túto rozpravu tým pádom považujem za stratu času.“
Podporu zrušenia týchto uznesení však vyjadril Martin Cifra. „Voči súčasnému riaditeľovi a konateľovi spoločnosti nemám nedôveru a držím mu v jeho práci palce. Voči určitým procesným krokom výhrady mám, ale o tom rozhodnú súdy. Avšak Vermeš už nie je v bytovom podniku a ja dúfam, že už tam nemá ani žiaden vplyv, a tak ja som za zrušenie týchto uznesení,“ povedal v diskusii poslanec.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav