Parkovisko budujú, ale drahšie

  • Spravodajstvo
  • 4. júna 2018, 19:10
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Najkontroverznejšie parkovisko v Piešťanoch začali v uplynulých dňoch stavať. Investorom výstavby 35 parkovacích miest na Školskej ulici je mestská eseročka Bytový podnik Piešťany.

O realizácii aj vzhľade parkoviska rozhodli poslanci ešte ako členovia valného zhromaždenia bytového podniku. Na tzv. zelenom parkovisku okrem zachovaných stromov pribudne stromoradie z jaseňa, živé ploty a obnovené trávniky.
Na konci roka 2016 potom, ako sa primátor Miloš Tamajka stal jediným členom valného zhromaždenia bytového podniku, bola jedným z dôvodov odvolania jeho vtedajšej riaditeľky Evy Kollárikovej  plánovaná výstavba tohto parkoviska. Obstarávacia katalógová cena v hodnote 120-tisíc eur mala byť vraj predražená. Výsledkom transparentného verejného obstarávania zo záveru roku 2016 však bola vysúťažená cena niečo málo nad 90-tisíc eur. Túto súťaž však nový konateľ bytového podniku Pavol Vermeš sabotoval, a tým aj zrušil.
Po roku sa tak súťažilo odznova a víťazná firma dostala zákazku na výstavbu parkoviska v hodnote katalógovej ceny projektu o viac ako 30-tisíc eur drahšiu, ako bola víťazná ponuka zo zmarenej súťaže.
Na májovom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa na túto podivnosť pýtali aj poslanci. „Mne nik podklady z predchádzajúcej súťaže neodovzdal a teraz nám víťazná ponuka vyznela takto,“ obhajoval sa riaditeľ bytového podniku Viliam Hubinský, ktorý tiež nahradil odvolaného Vermeša vo funkcii konateľa.
Poslanci tak vyzvali P. Vermeša, aby situáciu objasnil on. „Neviem, ako ste mohli prísť na sumu 93-tisíc eur, keď súťaž nebola ukončená a obálky sa neotvárali,“ tvrdil Vermeš. Faktom však zostávajú jeho rok staré verejné vyhlásenia v rámci zastupiteľstiev, keď poslancov presviedčal, že 90-tisíc eur za parkovisko je hrozne veľa a on ho postaví za 70-tisíc.
No a výsledkom týchto Tamajkových personálnych a organizačných kotrmelcov v bytovom podniku je, že parkovisko na Školskej ulici sa nestavia v zmysle výsledkov verejnej obchodnej súťaže, ktorú zorganizovala Kolláriková, teda za 93-tisíc eur, ale ani za Vermešom sľubovaných 70-tisíc. Buduje sa za 123-tisíc eur vysúťažených riaditeľom Hubinským, ktorého bez akéhokoľvek výberového konania dosadil do funkcie riaditeľa a konateľa priamo Tamajka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava