Veľká cena Piešťany 2018 bude opäť atraktívnejšia!

  • Šport / Ostatné športy
  • 2. júna 2018, 08:33
  • Autor:Tomáš Horký

Piešťanské letisko bude opäť burácať motocyklami. Počas druhého júlového víkendu (6.-8. júla) sa tam totiž uskutočnia motocyklové preteky Veľká cena Piešťany započítavané do Majstrovstiev a preboru Českej republiky na prírodných okruhoch pod hlavičkou Českomoravskej asociácie motocyklového športu.

Organizátori chcú rok čo rok preteky zatraktívniť a ani tento ročník nebude výnimkou. Prípravy sú už v plnom prúde a aké novinky majú organizátori z Piešťanského motocyklového klubu (PMK), nám prezradil jeho predseda Miloš Kluc.
„Asi najväčšou novinkou je, že preteky budú aj v sobotu, nielen v nedeľu. Pôjde o preteky v dvoch vybraných triedach. Pravdepodobne to budú Superbiky a 125 SP alebo 600 cm3. Medzi nimi sa ešte rozhodujeme. Preteky sa uskutočnia v sobotu podvečer, po kvalifikačných jazdách všetkých tried. Zvyšné kategórie sa odjazdia tradične v nedeľu.“
Veľká cena Piešťany býva plná rôznych sprievodných podujatí. Tento rok si na svoje prídu dokonca aj cyklisti, keďže organizátori pre nich plánujú pripraviť cyklomaratón priamo na trati. „Po sobotných pretekoch by sme chceli zorganizovať amatérsky cyklomaratón. Cyklistov vypustíme na trať a tiež si zasúťažia o zaujímavé ceny. Keďže Piešťany sú mesto cyklistov, chceli by sme tento ročník oživiť aj takýmto spôsobom,“ pokračoval predseda PMK a priblížil ďalší sprievodný program, ktorý už mohli účastníci podujatia zažiť v minulých ročníkoch.
„Opäť sa nám podarilo zabezpečiť veľkoplošnú obrazovku, kde budú naživo premietané celé preteky. Fanúšikovia tak budú mať možnosť vidieť zábery z celej trate. Opäť sa uskutoční letecká exhibícia modelov lietadiel, čo bude určite veľmi zaujímavé aj pre deti. Takisto svoju šou predvedie kaskadér na motorke i jazdci na motokárach.“
Na svoje si určite prídu aj milovníci histórie a veteránskych motocyklov, ktorých čaká prehliadka zaujímavých kúskov. „V sobotu príde aj motocyklová legenda Peter Baláž a spolu s ním aj osemdesiat veteránov. Tieto krásne stroje si návštevníci pretekov budú môcť prehliadnuť,“ pokračoval M. Kluc.
Motocykloví nadšenci z PMK nezabúdajú ani na svojich predchodcov, ktorí na piešťanskom letisku jazdili na legendárnej Cene Slovenska. „Tento rok je šesťdesiate výročie Ceny Slovenska. Pri tejto príležitosti by sme v rámci podujatia chceli spraviť stretnutie bývalých pretekárov, ktorí tieto krásne roky zažili. Spoločne s pánom Strakom, bývalým výborným jazdcom, už na tom pracujeme,“ uviedol predseda PMK.
Organizátori očakávajú, že účasť jazdcov by mohla byť podobná ako vlani a opäť by sa malo súťažiť v trinástich triedach. Aj fanúšikovia ukázali, že ich motocyklové preteky v Piešťanoch zaujímajú a organizátori veria, že to bude tak i tento rok.
„Pred pár dňami sme spustili prihlasovanie jazdcov na preteky, takže už máme prvých prihlásených. Pevne veríme, že účasť bude minimálne taká ako minulý rok, a takisto verím, že si nájde na Veľkú cenu Piešťany cestu množstvo fanúšikov. Minulý rok bola účasť okolo štyritisíc ľudí a dúfam, že narastie. Vstupenky na podujatie ešte len pôjdu do predaja, o všetkom budeme včas informovať,“ dodal na záver M. Kluc.  

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín