Policajti pripravili „dopraváčika“

  • Mladí dnes / Školy
  • 2. júna 2018, 08:21
  • Autor:Viera Husáková

Mestská polícia v Piešťanoch pripravila vo štvrtok 24. mája v priestoroch Materskej školy na Detvianskej ulici tretí ročník dopravnej súťaže Predškoláčik – dopraváčik o cenu primátora mesta Piešťany. Škôlkari bojovali o dobré umiestnenie na viacerých stanoviskách.

Na kolobežkách sa rozbehli za úspešnou jazdou zručnosti, kde zvládli hravo semafory, okružnú križovatku a základné dopravné značky. Na ďalších troch ich čakali testy, ktoré vypracúvali pod dozorom mestských policajtov, s ich riešením nemali vôbec problém, lebo sa dobre pripravili. Na súťaž boli pozvané všetky materské školy v Piešťanoch, ale záujem prejavilo šesť z nich – MŠ Považská, MŠ Detvianska, MŠ Valová, MŠ 8. mája, MŠ A. Dubčeka a MŠ E. F. Scherera.
Prišlo nás povzbudiť i veľa „škôlkarov“ s učiteľkami, pre ktorých bol pripravený zaujímavý program, ukážky činnosti robili počas celej súťaže piešťanskí hasiči, mestskí policajti a výcvik psa predviedol Kynologický klub Bodona.
Na záver sme vyhodnotili najlepšie trojčlenné družstvá predškolákov i jednotlivcov a odmenili ich peknými cenami, všetci súťažiaci dostali za účasť medailu. Medzi družstvami získala prvé miesto MŠ E. F. Scherera (Nela Šugrová, Natália Černáková, Vivien Tuchyňová), druhá skončila MŠ Považská (Tadeáš Studený, Ella Kráľovičová, Michaela Samková) a tretia MŠ Detvianska (Samuel
Berlanský, Samuel Hudcovič, Alexandra Višňovská). Z jednotlivcov bol najlepší Michal Grosmann (MŠ 8. mája), druhá bola Nela Šugrová a tretia Natália Černáková (obe z MŠ E. F. Scherera).
Víťazom gratulujeme a tešíme sa na štvrtý ročník súťaže.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava