Podoby džezu perom Jána Babiča

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. júna 2018, 08:16
  • Autor:jb

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, sú udalosti, ktoré sleduje celý svet. Hlavne športové. A najmä tie, ktoré majú dlhoročnú tradíciu a dlhodobú prípravu.

Babic
Ján Babič (Autor: apt)

Táto futbalová sa pripravuje pol roka a aktéri musia poraziť všetkých súperov, aby v jeden večer nastúpili vo finále proti sebe dvaja najlepší. Ide o veľa – nielen o víťazstvo. Ide o prestíž, o preukázanie schopností, o nové zmluvy, o peniaze. Všetko je nasmerované k jedinému cieľu – byť úspešný.
Na každom hráčovi leží nezvyčajná ťarcha zodpovednosti. Hra má rýchly spád, šance sa striedajú pred obomi bránkami. Brankár sa zmocní jednoduchej lopty a v rýchlej snahe vyhodiť ju spoluhráčovi nešťastne trafí nohu protihráča, odkiaľ sa lopta pomaly kotúľa do prázdnej bránky. Podobnú chybu tento mladý talentovaný brankár vyrobil ešte jednu.
Veľký zápas, v ktorom chcelo jeho mužstvo vyhrať, sa zmenil na tragédiu. Brankár opúšťa trávnik v slzách, vedomý si svojej viny. Je na ľuďoch okolo neho, aby sa tento nešťastný zápas nestal pre neho koncom kariéry alebo osobnou tragédiou. Teraz je ten pravý moment, aby sme dokázali pred ľuďmi a pred svetom – veď je to len šport. Naozajstný šport…
Podoby džezu si našli svoje miesto v obľube poslucháčov dobrej hudby. Ďakujeme aj touto cestou za vaše slová uznania. Nedeľná relácia predstaví hudbu „amerického džezového hrdinu“ podľa publikácie Arne Reimera. Grachan Moncur III. je legendárny trombonista, ktorého tvorba pokrýva celú vývojovú epochu džezu.
Spomenieme nezabudnuteľnú hudbu, ktorú zanechal Tuts Thielemans, v Belgicku narodený gitarista a hráč na ústnu harmoniku. Podoby džezu sa venujú aj súčasnosti s novými nahrávkami umelcov a informácie o dianí na džezovej scéne nemôžu chýbať.
Nedeľa na Rádiu Piešťany patrí džezu a na stretnutie pri ňom sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj