Vitaj, leto!

  • Editoriál / Blogy
  • 29. mája 2018, 08:00
  • Autor:Gabo Kopúnek

Ešte sa pár dní vyspíme a príde leto. Síce ešte nie to astronomické, ale postačí aj kalendárne, navyše, keď ho bude v najbližšom období sprevádzať horúce slnečné počasie.

kopunek
Gabo Kopúnek © apt

Leto v Piešťanoch je výnimočné nielen tým, že sa na jeho prahu otvoria brány jediného fungujúceho verejného kúpaliska v meste, ale sa oficiálne začína aj letná kúpeľná sezóna. Niežeby sa mesto na nedostatok turistov a hostí počas celého roka sťažovalo, ale v tomto období ich bude omnoho viac.
Samospráva sa už na ich príchod pripravila, aspoň čo sa čistoty a verejnej zelene týka. Podrobnejšie sme o tom písali v reportáži minulý týždeň. Horšie je to so službami, ktoré zabezpečujú aspoň minimálny štandard pre uspokojenie základných ľudských potrieb. Dúfam, že majitelia kaviarní a reštaurácií sú už na nápor návštevníkov toaliet pripravení. Len či sú nachystaní aj na chúťky tých hostí, ktorí si v ich podnikoch aj zavše niečo dajú.
To sa dozvieme už pri prvej zaťažkávacej skúške, ktorej čas nadíde v sobotu. Ľudí, aj tých cudzích, bude v meste v tento deň oveľa viac, keďže si tiež svoj stan na Námestí slobody rozložia študenti hotelovej akadémie. Ich zámerom je predať verejnosti to, čo sa naučili.
Vidím v tom jedinečnú príležitosť porovnávať, či sa aspoň tie gastronomické služby v meste uberajú správnym smerom. Či za peniaze zákazník dostane aspoň primeranú kvalitu. Na druhej strane zasa konkurencia v podaní študentov môže byť pre majiteľov týchto podnikov inšpiráciou, na čo zákazníka nabudúce nalákať.
A to nemusí byť až za rok. Veď podobných hromadných podujatí v meste počas leta ešte bude nadostač. Napríklad už o ďalší týždeň Piešťany privítajú majiteľov i obdivovateľov historických vozidiel. My budeme určite pri tom a okrem atmosféry sa zameriame aj na poskytované služby. Veríme, že Piešťany si hanbu nespravia.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín