V kine Fontána tancovali bez hraníc

  • Šport / Ostatné športy
  • 29. mája 2018, 17:52
  • Autor:am

Piaty ročník podujatia s názvom Tanec bez hraníc opäť vyčaroval úsmevy na tvárach desiatok detí. V stredu 23. mája sa stretli v piešťanskom kine Fontána znevýhodnené deti z viacerých miest a ukázali, aké nadanie v sebe ukrývajú.

Tanec bez hraníc je súťaž určená pre žiakov špeciálnych škôl Trnavského kraja, no tento rok sa prihlásili aj školy z Trenčína a Bytče. V kategóriách ľudový a moderný tanec, rozdelených na 1. a 2. stupeň, napokon súťažili deti z dvanástich škôl.
„Deti sa veľmi rady zúčastňujú nielen pre ceny, ale aj preto, že sa stretnú a majú spoločný zážitok. Takéto podujatie pripravujeme pol roka a ony sa taktiež musia poctivo pripravovať, čo napokon na súťaži vidíme. Je to pre ne veľká záťaž s ohľadom na druh postihnutia, ale robia to veľmi rady,“ uviedla pedagogička Mária Šimorová zo Spojenej školy Piešťany, ktorá organizačne zabezpečovala priebeh súťaže.

Vystúpenia žiakov prevažne z Trnavského kraja boli veľmi rozmanité.

Ako už na tomto podujatí býva zvykom, súťažiaci sa dočkali prekvapenia. Špeciálnemu hosťovi Lukášovi Adamcovi sa malí žiaci veľmi potešili. Spevák sa nám priznal, že sa mu v Piešťanoch páči a niekoľkokrát v kúpeľnom meste hral nielen s kapelou, ale dokonca aj vodné pólo. K podujatiam tohto typu má blízky vzťah.
„Môj brat má Downov syndróm a je autista, to znamená, že aj pre deti z jeho okolia, ale i pre tieto deti z rôznych častí Slovenska som už vystupoval. Je to krásna, nefalšovaná radosť. Ak je predstavenie, na ktorom sa ony podieľajú, vidno, ako sa snažia, nie je to žiadna lenivosť, klamstvo. Len čistá radosť z umenia,“ skonštatoval L. Adamec, ktorý v týchto dňoch vydáva nový singel a deťom zaspieval hity Horúca láska a Keď ma raz odsúdia.
Rovnako ako Adamec aj moderátor Dušan „Šorty“ Berky sa akcie zúčastnil bez nároku na honorár. „Je vidno, že aj hendikepovaný človek vie byť šťastný, vie nájsť šťastie v hudbe, v tanci, v tom, že vyjde na pódium a predvádza sa ľuďom. Je to nádherné. Priznám sa, že som bol istý čas dojatý a bál som sa, že mi vypadne slza. Bola to pre mňa extrémne dobrá skúsenosť,“ povedal Šorty.
Výsledky:
Ľudový tanec 1. stupeň: 1. Špeciálna základná škola Holíč, 2. Spojená škola Senica, 3. Spojená škola Vrbové
Ľudový tanec 2. stupeň: 1. Spojená škola Senica, 2. Spojená škola, Beethovenova ul., Trnava, 3. Spojená škola Vrbové
Moderný tanec 1. stupeň: 1. Spojená škola, Čajkovského, Trnava, 2. Spojená škola Piešťany, 3. Spojená škola internátna Bytča
Moderný tanec 2. stupeň: 1. Spojená škola Hlohovec, 2. Špeciálna základná škola Holíč, 3. Spojená škola internátna Bytča
Cena poroty: Spojená škola internátna Bytča, Špeciálna základná škola Holíč
Cena za výber hudby: Spojená škola Nové Mesto nad Váhom
Cena za kostým: Spojená škola Myjava
Cena za choreografiu: Spojená škola internátna Trenčín

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav