Čo prináša najnovšie vydanie Piešťanského týždňa

  • Spravodajstvo
  • 29. mája 2018, 07:00
  • Autor:red

Zamestnanci nemeckej firmy Bodet & Horst, ktorá vo Vrbovom vyrába textilné poťahy na matrace, nedostali už druhý mesiac výplatu. V pondelok sa rozhodli pre radikálny krok. Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

Poslanci piešťanského mestského zastupiteľstva dali zelenú zmene organizácie dynamickej a statickej dopravy v meste. Týka sa to nielen fungovania mestskej autobusovej dopravy, ale predovšetkým parkovania v centre a jeho okolí. Vodiči osobákov nadšení veľmi nebudú.
Piešťany urobili krok do budúcnosti, teda čo sa výskumu týka. Tentoraz nejde o kúpeľníctvo, ale o spoznávanie fyzikálnych javov prebiehajúcich vo hviezdach. V bývalej Tesle Slovenská akadémia vied inštalovala urýchľovač častíc.
V regióne padali stromy, altánky a vylial sa tiež Šípkovec. Horúce dni priniesli aj búrky, a tak mali piešťanskí hasiči plné ruky práce. Riešili viacero prípadov nalomených a spadnutých konárov či stromov, zasahovali aj pri povodni. 
Opäť je tu sezóna jahôd. Úroda sa ukazuje pekná, aj keď sucho sa premietlo nielen do veľkosti plodov ale i do vzhľadu jahodoviska. Bolo suchšie ako minulý rok. V Borovciach pribudol k jahodám aj samozber hrášku. Prinášame o tom reportáž na stranách 12 a 13.
Svetový deň včiel neoslavujú, skôr sa venujú mladým včelárom.
Včelári vedia, že s poslednou včelou zahynie aj ľudstvo. Nie je to zveličovanie, ale holý fakt. Včely majú nezastupiteľné miesto opeľovačov v prírode. Slovenskí ochranári bijú na poplach – v posledných rokoch ubúda včiel aj včelstiev najmä z dôvodu ich úhynu po intenzívnej chémii v poľnohospodárstve, ale i po biodiverzivite a prudkých klimatických zmenách.
Piešťanské Čajky majú nové posily do nastávajúceho ročníka najvyššej basketbalovej súťaže. Do rovnako vysokej ligy mieria aj piešťanskí hádzanári, ktorí si v baráži vybojovali postup skvelým výkonom aj v Malackách. Budú však extraligu naozaj aj hrať? Odpoveď nájdete na športových stránkach.
A ešte oveľa viac.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín