Siluett takmer majsterkami v tanci

  • Šport / Ostatné športy
  • 25. mája 2018, 05:43
  • Autor:Daniela Serišová

Tanečná skupina Siluett zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch má za sebou úspešnú účasť na majstrovstvách Slovenska. Mladšie i staršie dievčatá bojovali so súperkami v rôznych kategóriách. Hoci na prvé miesto nedosiahli, medzi tanečníčkami prevládala radosť.

„Súťažili sme v kategórii Klasický tanec, kde tancovala žiačka Vaneska Bayerová sólo Orgován a získala tretie miesto. V kategórii Contemporary sme s choreografiou Paint it Black vybojovali krásnu druhú priečku a v kategórii Musical revue step sme s choreografiou Charleston boli tiež druhí,” vyratúva úspechy učiteľka aj autorka choreografií Nikola Gelingerová.

Malé parádnice zožali veľký úspech.

Ona samotná ani žiačky nešli na majstrovstvá s veľkými očakávaniami, výsledky sú preto príjemným prekvapením, najmä keď konkurenčné skupiny boli tiež dobre pripravené. „Je to nad naše očakávania. Teraz sme netrpezlivé, či sme postúpili na majstrovstvá Európy, i keď nedávame tomu veľkú šancu,” hovorí učiteľka.
Majstrovstvá však neboli jedinou súťažou, kde zabodovali. Prekvapili aj na tanečnej súťaži v Gbeloch. „Tam uspeli naši najmenší s choreografiou Farebná serenáda a získali druhé miesto a najstarší boli s choreografiou Charleston tretí. Bolo to naozaj prekvapenie, lebo na podujatí bola dosť silná konkurencia,” chváli svoje skupiny N. Gelingerová.
Žiaci sa po súťažiach už usilovne pripravujú na záverečné vystúpenie, ktoré ich čaká čo nevidieť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela