M. Majerník: Náš náskok je dôležitý, môže rozhodovať každý gól

  • Šport / Hádzaná
  • 25. mája 2018, 05:49
  • Autor:th

K víťazstvu hádzanárov MHK Piešťany nad Malackami v prvom zápase baráže o extraligu prispel šiestimi gólmi Marcel Majerník, ktorý bol jeho najlepším strelcom. S výsledkom bol veľmi spokojný, no zároveň si uvedomoval, že v odvete na palubovke Malaciek ich nebude čakať nič jednoduché a bude dôležité, aby nadviazali na výkon z prvého stretnutia.

Piešťanci vstupovali do baráže ako víťaz prvej ligy a svoju víťaznú náladu si preniesli aj do úvodného súboja o extraligu. Malacky na domácej palubovke zdolali vysoko 30:21 a do odvety idú z dobrej východiskovej pozície.
„S konečným výsledkom sme veľmi spokojní. Vôbec sme nečakali takéto vysoké víťazstvo a pred zápasom by sme ho brali všetkými desiatimi. Náš náskok je dôležitý, možno bude rozhodovať každý gól. Budúci týždeň hráme v Malackách a tam to bude veľmi ťažké,“ povedal Marcel Majerník.
Na hádzanároch MHK bola vidieť veľká pohoda napriek dôležitosti stretnutia. Hoci proti nim stál extraligový celok, na palubovke tvrdili muziku práve Piešťanci. „Oni síce hrali extraligu, ale skončili na spodku tabuľky. Väčšinu zápasov prehrali, my sme prvú ligu vyhrali a väčšinu duelov sme, naopak, vyhrali. Morálne sme na tom zrejme lepšie a aj to určite zavážilo,“ skonštatoval Majerník.
Piešťanci pristúpili k zápasu príkladne, dodržiavali trénerom Martinom Nedorostom stanovenú taktiku a bolo na nich vidieť, ako veľmi chcú spraviť prvý krok do extraligy. „Veľmi sme túžili uspieť. Každý jeden hráč, či už na palubovke, alebo na lavičke žil s tímom a tešili sme sa z každého gólu. Prišlo aj dosť fanúšikov, ktorí nás hrali dopredu a hrali sme aj pre nich, aby sme sa im odvďačili víťazstvom.“
Odveta je na programe v nedeľu 27. mája v Malackách. Piešťanci si uvedomujú, že pôjde o úplne iný zápas. Čo si zobrať z prvého stretnutia do odvety? „Dôležité bude udržať si dobrú obranu a výkon brankára. Rozhodcovia nám nepomôžu, budú nás tlačiť dole a musíme sa spoľahnúť len sami na seba. Dôležité bude vyvarovať sa zbytočných faulov, ktoré by nás mohli mrzieť a oslabovať,“ zakončil strelec MHK.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav