O záchrane bývalej školy nerokujú

  • Spravodajstvo
  • 24. mája 2018, 07:57
  • Autor:Gabo Kopúnek

Budovu základnej školy, presnejšie jej chátrajúce torzo na sídlisku Adam Trajan v Piešťanoch, záchrana nečaká. A to aj napriek tomu, že sa na poslednej mestskej rade nechal primátor Miloš Tamajka počuť, že o jej využití rokuje s Univerzitou sv. Cyrila a Metoda v Trnave (UCM), ktorá by tam mala presťahovať svoju fakultu balneoterapie.

Na konkrétnu otázku poslankyne Ivety Babičovej, čo s chátrajúcou budovou mieni radnica robiť, keďže peniaze určené na jej sanáciu minula inak, totiž primátor Tamajka neodpovedal pravdivo. „Miloš Tamajka síce sedí v správnej rade univerzity, na jej zasadania však nechodí. Rovnako tak doteraz ani neinicioval rokovania o využití spomínaného objektu univerzitou,“ informovali nás na rektoráte UCM.
Univerzita dokonca ani neuvažuje o tom, že by sa sťahovala mimo centra mesta. „Budova základnej školy by síce priestorovo a skladbou vyhovovala, ale na jej rekonštrukciu nemáme peniaze. Problém je aj s dopravou na spomínané sídlisko. Je jednoducho od ruky,“ poznamenal náš zdroj z vedenia univerzity.
Ako dodal, súčasná budova na Rázusovej ulici síce kapacitne nevyhovuje, ale do jej rekonštrukcie univerzita veľa investovala, takže opustiť ju „nevybývanú“ by bolo plytvaním finančných prostriedkov.
„Nové priestory pre Inštitút fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie by sme si vedeli predstaviť v iných nevyužitých objektoch v centre mesta. Vhodná sa javí aj budova bývalej elektrotechnickej priemyslovky na Námestí SNP. Ale to sú len naše úvahy, nič konkrétne,“ dodal zamestnanec rektorátu s tým, že nevylučuje možnú diskusiu s primátorom Piešťan na tému sťahovania sa na sídlisko Adam Trajan. Tá sa ale doteraz ani nezačala, ani jej výsledok nebude taký, aký by Tamajka očakával.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav