Burzovali pre mačky

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 24. mája 2018, 09:16
  • Autor:am

Útulok Piešťany zorganizoval ďalšiu burzu. V sobotu 18. mája pred klub ŽiWell zavítali milovníci zvierat, aby podporili kastračný program mačiek.

Na stoloch sa objavili dekoračné predmety, kuchynské a iné potreby, oblečenie, hračky, ale aj doplnky pre zvieratá. Z množstva tovaru si mohol vybrať ktokoľvek, pričom výťažok z burzy poputuje na kastráciu pouličných mačiek v Piešťanoch.
Na tento program útulok získal aj dotáciu od mesta, ktorá však pri aktuálnom počte mačiek bola rýchlo vyčerpaná. Keďže ide o zamedzenie nekontrolovateľného mačacieho množenia, ale pritom o zachovanie prospešných momentov, akým je napríklad chytanie hlodavcov, je dôležité sa týmto spôsobom postarať o čo najväčší počet „chlpáčok“.
Útulok však potrebuje aj materiálnu pomoc, rôzne záhradnícke náčinie, metly, kefy, vedrá, kancelárske potreby ako papier, fixy, centrofixy, perá, obálky. Vždy sú potrebné čistiace prostriedky, tekuté mydlo, dezinfekčné prostriedky či prášok na pranie. Pomôžete aj vtedy, ak prinesiete starú posteľnú bielizeň, plachty, návliečky, uteráky.
Naopak, vankúše, paplóny, matrace nie sú v útulku použiteľné. Veľmi potrebné je aj sensitive krmivo pre zvieratá s tráviacimi ťažkosťami, plastové 120-litrové vrecia, v zimnom období koberce a deky. Tie začínajú zbierať v septembri. Útulok vopred ďakuje každému človeku, ktorý pomôže. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela