Všetky prvenstvá z Piešťany Cup-u putujú do zahraničia

  • Šport / Tenis
  • 23. mája 2018, 00:48
  • Autor:Štefan Gregorička

Po aprílovom dorasteneckom Slovakia Cup-e boli tenisové dvorce TK Kúpele Piešťany minulý týždeň dejiskom ďalšieho významného medzinárodného mládežníckeho tenisového podujatia. Bol ním 25. ročník turnaja Tennis Europe Junior Tour (TEJT) prvej kategórie hráčov do 14 rokov s názvom Piešťany Cup.

Na jubilejnom ročníku sa predstavilo v hlavnej súťaži po 64 chlapcov i dievčat z 20 štátov celej Európy. Nechýbali medzi nimi ani najlepší hráči z aktuálneho rebríčka TEJT. Z chlapcov to bola rebríčková dvojka Constantinos Koshis z Cypru, šestka Mili Poljičak z Chorvátska a jedenástka Luca Van Assche z Francúzska. Z dievčat figuruje v rebríčku TEJT Češka Barbora Paličová na treťom, Bieloruska Aliona Faleiová na piatom a Poľka Ada Piestrzynská na ôsmom mieste. Celkovo hralo na piešťanských dvorcoch 15 hráčov z prvej európskej stovky.
Slovensko malo na turnaji najpočetnejšie zastúpenie, keď do úvodného kola dvojhry nastúpilo 27 dievčat a 17 chlapcov. Do záverečných kôl sa však dostali iba chlapci. „Dievčatá hrali v tomto roku trochu slabšie, preto medzi najlepšími chýbali. Zato chlapci príjemne prekvapili, keď zdolali viacerých nasadených. Peter Benjamín Prívara v dvojhre a Peter Naď s Maximom Novákom vo štvorhre podľahli v semifinále neskorším víťazom turnaja. Piešťanský tenis zastúpenie v hlavnej súťaži nemal, no v dvojhre uhrali jedno kolo odchovankyne TK Kúpele Romana Zelenayová i Kristína Mráziková, ktoré teraz hrávajú za Empire Trnava,“ zhodnotil turnaj jeho riaditeľ Patrik Drozd.
Tohtoročnému podujatiu počasie príliš neprialo, pretože pre dážď sa dva dni nehralo. Napriek tomu organizátori všetko stihli. „Pomohlo nám, že namiesto rozhodujúceho tretieho setu sa hral supertajbrejk. Za úpravu dvorcov by som sa chcel poďakovať Pištovi Tekulovi, Paľovi Šimovi a Milanovi  Dankovi, organizačne mi zasa pomohli Patrik Drozd a Martina Repíková,“ nezabudol pochváliť svojich spolupracovníkov hlavný rozhodca turnaja Emil Vrábel.
Finálové výsledky – štvorhra chlapci: Poljičak, Prizmič (Chorvátsko) – Mitsakos (Grécko), Van Assche (Francúzsko) 6:3, 6:1, dievčatá: Beranová, Šulcová – Havlíčková, Pávková (všetky Česko) 4:1, 4:0, dvojhra – chlapci: Djurič (Srbsko) – Koshis (Cyprus) 6:3, 7:5, dievčatá: Costoulasová (Belgicko) – Zeynalová (Ukrajina) 7:5, 6:3

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj