Vo Vrbovom športovali ostošesť

  • Šport / Ostatné športy
  • 23. mája 2018, 00:38
  • Autor:Tomáš Horký

Vrbové v sobotu 12. mája žilo športom. A to doslova. V areáli Základnej školy na Komenského ulici sa totiž uskutočnil už druhý rok po sebe Deň športu vo Vrbovom, do ktorého sa zapojili športové kluby a združenia z mesta pod šikmou vežou, aby verejnosti predstavili zaujímavým a zábavným spôsobom svoj šport.

O priebehu podujatia sme sa porozprávali s hlavným organizátorom Brankom Remiášom: „Deň Športu vo Vrbovom je projekt, na ktorom som pracoval dlhší čas. Plnej podpory sa mi dostavilo až pri súčasnom vedení mesta na čele s primátorkou Emou Maggiovou. Účasť bola trikrát väčšia ako pred rokom pri nultom ročníku, čo ma veľmi teší.“
Podľa slov organizátora bolo cieľom podujatia zapojiť všetky športové kluby a združenia vo Vrbovom, aby zaujímavým a zábavným spôsobom predstavili širokej verejnosti svoj šport. Športoví nadšenci si tak mohli vyskúšať napríklad stolný tenis pri turnaji neaktívnych hráčov i detí, jogu, futbalové súťaže zručnosti i v kopaní jedenástok, jumpingový maratón, basketbalové a florbalové súťaže zručnosti, rovnako tiež hasičské disciplíny.
Ďalej si mohli návštevníci skúsiť turnaj vo vybíjanej, nohejbalové i hokejbalové súťaže a profesionálni hráči šachu a dámy zaúčali záujemcov o tieto spoločenské hry. Svoje umenie predviedli aj vyznávači bojového umenia z Capoeira Abada Vrbové i ďalší hostia.

Záujemcovia si mohli zahrať aj čoraz populárnejší florbal.

„Každá súťaž bola ohodnotená trofejami. Najmenší sa vyšantili na skákacích hradoch a vodnom valci, kde za predvedené kreácie dostali sladkú odmenu. Pre deti sme mali pripravené veľmi obľúbené maľovanie na tvár. O zdravotné zabezpečenie celého podujatia sa starali členky Slovenského Červeného kríža vo Vrbovom. Pre všetkých zúčastnených bolo nachystané chutné občerstvenie a o dobrú atmosféru sa staral hudobný dídžej,“ doplnil na margo programu B. Remiáš.
Celému podujatiu navyše prialo počasie a všetci, ktorí si tam našli cestu, si pekný sobotný deň plný športu užili. „Ohlasy od zúčastnených boli jednoznačne pozitívne, čo bolo zjavné každému, kto si našiel cestu na toto podujatie. Takisto podľa odoziev zo sociálnych sietí môžem konštatovať, že sa ľuďom páčilo,“ tešil sa organizátor podujatia.
Práve to je motivácia do budúcnosti. Vo Vrbovom je o šport záujem a s organizáciou dňa športu chcú pokračovať aj budúci rok. „Deň športu vykročil správnou nohou, ľudia si akciu obľúbili. Ak ju bude mesto Vrbové naďalej zastrešovať, ľudia sa majú na čo tešiť, keďže už teraz mám víziu ďalších zaujímavých zatraktívnení podujatia. Veľké poďakovanie patri všetkým zanieteným športovcom, bez ktorých by sa takáto vydarená akcia nedala zorganizovať,“ zakončil B. Remiáš.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava