Trebatice postúpili do štvrtej ligy!

  • Šport / Futbal
  • 23. mája 2018, 00:45
  • Autor:Tomáš Horký

Futbalisti OFK Trebatice si po víťazstve v 16. kole na pôde Moravského Svätého Jána, kde vyhrali 3:2, už v predstihu zaistili dlho vytúžený postup do štvrtej ligy. Trebatičania majú už štyri kolá pred koncom nedostižný trinásťbodový náskok.

Trebatice patria dlhodobo k najlepším tímom v piatej lige a v minulých sezónach boli k postupu vždy veľmi blízko, no ani raz sa im nepodarilo spraviť posledný krok k postupu do štvrtej ligy. Vyšlo im to až v aktuálnom ročníku 2017/2018, keď mala piata liga po reorganizácii súťaží len šesť účastníkov.
„Posledný krok býva najťažší a vôbec sme to nemali jednoduché. Nezačali sme dobre, súper mal prevahu až do nášho gólu, keď sme prebrali iniciatívu a do polčasu sme ešte zvýšili na 2:0. V druhom dejstve sa nám podarilo odskočiť na rozdiel troch gólov, no po hrubých chybách sme dovolili domácim znížiť na rozdiel 2:3. Výborne nás podržal brankár Janko Veselý, ktorý ešte ďalšie šance pochytal,“ zhodnotil nedeľný duel kapitán Trebatíc Miroslav Kotula.
K skutočnosti, že OFK si s predstihom zaistil postup do štvrtej ligy, dodal: „Konečne sa nám to podarilo! Trebatice si štvrtú ligu zaslúžia kvôli ľuďom, ktorí sa o futbal starajú. Je to obrovské zadosťučinenie po tých rokoch, čo nám to nevychádzalo.“ 

Futbalisti Trebatíc si postup zaistili po víťazstve 3:2 v Moravskom Svätom Jáne.

Podobne hovoril aj Martin Směřička, ktorý patril k hlavným oporám mužstva: „Som nadšený, po piatich rokoch môjho pôsobenia v klube sme konečne dosiahli vytúžený cieľ. Udomácnenie sa v štvrtej lige bude náročné, ale verím, že bude úspešné. Dúfam, že sa časom mladí chlapci z akadémie dostanú do seniorského mužstva a budú môcť hrať kvalitnú súťaž. Pre mňa osobne znamená postup symbol dlhodobého rozvoja mládeže, tak dúfam, že padne na úrodnú pôdu, nakoľko potenciál chlapcov v kraji určite je.“

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín