Prehra majstrovské oslavy neskazila

  • Šport / Futbal
  • 21. mája 2018, 08:29
  • Autor:Gabo Kopúnek

Spartak Trnava bol tohtoročným futbalovým kráľom už dve kolá pred skončením súťaže, no po debakli v Žiline sa očakávalo, že sa s aktuálnym ročníkom rozlúči víťazstvom nad Trenčínom. Napokon spartakovci prehrali aj doma, no radosť z osláv to neskazilo.

Snahu spartakovcom nemožno uprieť, veď do súpera sa pustili už od úvodu, no Šerminca v bráne nedokázali z blízka prekonať Čivič v 7. minúte i Tóth v 8. minúte  a neujala sa ani Eghova strela v 10. minúte.
Potom sa hra vyrovnala, pričom Trenčania boli čoraz nebezpečnejší a kombinačne ovládli stred poľa. Vantrubovu pozornosť vyskúšal v 17. minúte strelou z 20 metrov Kleščík, no prevahu Trenčania zužitkovali až v 25. minúte, keď po chybe Greššáka sa k lopte dostal Čatakovič, prihral ju Sleegersovi a ten prestrelil gólmana Trnavy. Šance Trenčína pribúdali, no Vantruba vychytal Beridzeho i Šuleka v 37. a 38. minúte.

Aj napriek nepriaznivému vývoju zápasu bolo po celý čas na tribúnach veselo.

Obraz hry sa nezmenil ani po prestávke. Náskok hostí mohol v 53. minúte zvýšiť nekrytý Čatakovič, ktorého strela z 25 metrov opečiatkovala tyč (rovnakú trafil aj v 70. minúte). Z protiútoku mohol skórovať Egho, no nedosiahol na center Jirku. Trnavský kanonier mohol vyrovnať aj v 58. minúte, ale hlavičkoval do priestoru pozorného brankára hostí. Jeho svätyňu spartakovci dobíjali márne, ku gólu im vždy chýbal malý krôčik. Naopak, Trenčania vyťažili z minima maximum. Po chybe Oravca sa z ich druhého gólu sa v 87. minúte tešil Čatakovič, ktorý skóroval do prázdnej brány po prihrávke Azanga.
Trnava – Trenčín 0:2 (0:1)
Góly: 25. Sleegers, 85. Čatakovič
Zostavy – Spartak: Vantruba – Čivič, Tóth, Godál, Čonka – Pehlivan (78. Yilmaz), Greššák – Jirka (66. Oravec), Vlasko, Ofosu (56. Lovás) – Egho. AS: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Lawrence, Skovajsa – El Mahdioui – Beridze, Ubbink (71. Omar), van Arnhem, Sleegers (76. Azango) – Čatakovič
Trávnik opäť zaplnili tisícky fanúšikov.

Náladu viac ako 17-tisíc fanúšikov na tribúnach však priebeh zápasu nijako nepoznačil. Po poslednom hvizde sa trávnik opäť zaplnil hráčmi a začali sa vytúžené oslavy. Tie už v piatok popoludní otvorila autogramiáda hráčov, trénerov a realizačného tímu. Na druhý deň pokračovali na pódiu pri štadióne koncertmi, súťažami i príhovormi legiend trnavského futbalu.
Po dekorovaní hráčov a odovzdaní najcennejšej trofeje sa oslavy opäť presunuli do ulíc Trnavy, kde v rámci spanilej jazdy v otvorenom autobuse mali možnosť vidieť majstrovský pohár aj tí, čo na štadióne neboli. Lákali nielen motorkári v čele i na chvoste kolóny, ale aj samotný autobus z čias, keď sa v Trnave oslavovalo päť majstrovských titulov.
Spanilá jazda majstrov Trnavou.

Sobotňajší program pokračoval až do noci na veľkom pódiu pri hudbe a ováciách na prítomných hráčov a ukončil ho veľkolepý ohňostroj. Bodku za oslavami dala podľa tradície slávnostná svätá omša v Katedrále sv. Jána Krstiteľa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava