Uzávermi pomáhajú Sabinke postaviť sa na nôžky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 19. mája 2018, 13:30
  • Autor:Viera Dusíková

Po tretíkrát sa členovia Veteran Car Clubu v Piešťanoch rozhodli usporiadať zbierku pre vnučku svojho kamaráta a kolegu Pavla Fajnora z Košarísk. Na svojom v poradí už dvanástom rodinnom klubovom výjazde zažili nielen okamihy súdržnosti, ale aj parádny motovýlet so spanilou jazdou z Piešťan na Podhradie, Čertovu pec a Podkylavu.

Výťažok z klubovej akcie putoval päťročnej Sabinke Fajnorovej z Brezovej pod Bradlom, aby mohla absolvovať špeciálny rehabilitačný program v piešťanskom ADELI Medical Centre.
„Spanilú jazdu a výlet absolvovalo sedemdesiat členov a sympatizantov nášho klubu. Ide o rodinný výjazd, takže sme tu so svojimi manželkami, partnerkami, deťmi a sympatizantmi historických veteránov,“ uviedol Milan Boďo z Ratnoviec, člen VCC Piešťany.
Čo sa týka daru, ten si nevie vynachváliť jednak starý otec Sabinky Pavol Fajnor, ktorý je veteránista každým „cólom“ svojej duše, ale tiež tatino chorého dievčatka. „Už tri roky nám dobrí ľudia z celého Slovenska aj zo zahraničia posielajú plastové vrchnáčiky. Odovzdali sme ich už 73 ton, a tak sme si mohli dovoliť liečbu našej dcérky, ktorú poisťovne nepreplácajú. Pre ilustráciu, do jedného kamióna sa zmestí deväť ton uzáverov, takže si môžete predstaviť, o aký obrovský objem ide. Preto sme vďační, že aj piešťanskí veteránisti nám už tretí rok prispievajú na Sabinkinu liečbu. Ich príspevok zodpovedá približne tone uzáverov. Takže uznajte, je to menej pracné. Liečba v Adeli centre je totiž drahá, my sami na ňu jednoducho nemáme. Sabinka už trénuje v ‚kozmonautických‘ popruhoch, takže verím, že jej v Piešťanoch opäť pomôžu,“ uviedol Pavol Fajnor.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava