Piešťanskí cyklisti na úvod so zaujímavými umiestneniami

  • Šport / Ostatné športy
  • 11. mája 2018, 02:26
  • Autor:th

Na prelome apríla a mája sa rozbehla cyklistická sezóna aj pre členov CK Piešťany. Pretekári sa zúčastnili hneď troch pretekov, na ktorých sa im podarilo vybojovať viaceré zaujímavé umiestnenia.

V sobotu 28. apríla sa minivýprava z Piešťan zúčastnila časovky v rakúskom Mörbischi am See. Na 20-kilometrovej trati, ktorá viedla po neskutočne kvalitných cestách, ale za silného vetra, skončil Milan Tupý vo svojej kategórii tretí a Peter Rihay ôsmy. Raritou bolo, že z cieľa časovky do Mörbischu sa išlo cez Maďarsko.
Slovenský pohár masters sa začal prvými pretekmi v nedeľu 29. apríla časovkou v Čunove pri Bratislave. Za pravého cyklistického slnečného počasia časovku absolvoval v podstate každý, čo sa zúčastňuje seriálu. Na bezpečnej trati, kde bola vylúčená doprava, Tupý vo svojej kategórii zvíťazil a Rihay skončil štvrtý. Kategóriu D vyhral Miloš Gežo, Peter Polák skončil tretí.

Piešťanec M. Tupý (uprostred) triumfoval aj v Čunove.

Na prvého mája už tradične býva kritérium v Komjaticiach. V peknej obci pri Nitre za pekného počasia a veľkej diváckej kulisy sa odohrávali dramatické preteky na 2200-metrovom okruhu. Každá kategória mala určený iný počet kôl. Spôsob bodovania bol taký, že sa špurtovalo v každom kole.
Piešťanci sa opäť nestratili – Gežo zvíťazil, Tupý skončil druhý. Monika Stančíková bola prvá v kategórii ženy Elite, Marián Stančík tretí a Aleš Drápal štvrtý v kategórii A. Polák skončil na štvrtom mieste v kategórii D a rovnako Rihay v kategórii F.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav