Šiesta liga: Špačince pokračujú ďalej bez trénera Petra Mrvu

  • Šport / Futbal
  • 10. mája 2018, 07:49
  • Autor:Martina Radošovská

Polovica jarnej časti je za nami, no tú druhú absolvujú futbalisti Špačiniec bez Petra Mrvu. Ten abdikoval na post trénera po jarnej prehre v Hornej Krupej. Mužstvo momentálne koučuje mladý hráč Dominik Jánoš, ktorému pomáha bývalý exspartakovec a zároveň jarná posila Peter Jakubička.

Odchod Petra Mrvu v klube nečakali, pretože prišiel náhle. „Nič nenaznačovalo, že by chcel skončiť, bolo to pre nás skôr prekvapením,“ priznal mladý hrajúci tréner Dominik Jánoš. Po jeho odchode muselo vedenie klubu rýchlo zakročiť, voľba padla práve na Jánoša: „Prišiel za mnou pán starosta, či by som bol ochotný prebrať trénerskú funkciu, čo som aj prijal.“
Napriek mladému veku sa Jánoš ujal trénerského postu veľmi dobre. „V mužstve ma rešpektujú, pretože mám za sebou veľa skúseností. S Petrom Jakubičkom sa dopĺňame a myslím si, že to zatiaľ funguje.“
Jánoš pôsobil počas svojej futbalovej kariéry v kluboch ako FC Horses Šúrovce, ŠK Blava Jaslovské Bohunice, FC Spartak Trnava a pred Špačincami to bol TJ Družstevník Brestovany.
Špačince sa držia na treťom mieste, na druhý Zvončín strácajú tri body, od lídra tabuľky ich delí šesť bodov. Svojimi postupovými ambíciami sa v klube netajili už pred začiatkom sezóny, ciele zostávajú rovnaké aj po odchode trénera Mrvu. „Preberali sme to s hráčmi v kabíne a chalani sa vyjadrili, že chceme postúpiť, tak urobíme všetko, aby sme sa o to pokúsili,“ prezradil Jánoš.
„Začiatok jarnej časti by som opísal ako slabší rozbeh, ale postupne sme sa rozohrali. Skôr sme doplatili na nedôraznú zimnú prípravu, ale teraz už sme v dobrom rozpoložení a ideme naplno, čo by sme si chceli udržať čo najdlhšie,“ zhodnotil jarné pôsobenie nový tréner.
Káder Špačiniec sa musel v úvodných jarných kolách vysporiadať aj s absenciou kľúčových hráčov ako Tomáš Sedlák, Jozef Izakovič, Tomáš Mrva a Filip Zemko, ktorí sa rozhodli vyskúšať šťastie v iných kluboch. „Odišli hráči, ktorí boli pre tím dôležití, ale myslím si, že teraz je to v mužstve založené viac na bojovnosti ako na individualitách.“
Hneď v úvodnom jarnom kole utŕžili Špačince prehru s Voderadmi, okrem toho podľahli aj lídrovi tabuľky. „Horná Krupá je veľmi kvalitný súper a v podstate sme dostali dva nešťastné góly po našich chybách, ktoré mali negatívny vplyv na celý zápas a najmä na samotných hráčov. Polčas sa skončil 3:0. V druhom polčase sme sa pokúsili otvoriť hru, na čo sme ešte viac doplatili. Horná Krupá vyhrala zaslúžene,“ dodal Jánoš.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín