KOMENTÁR: Záhadné zmiznutie Michala Hyneka z politiky naďalej trvá

  • Nezaradené
  • 2. mája 2018, 06:28
  • Autor:Jozef Vojčiniak

V minulom týždni mala na pláne zasadnúť aj komisia pre bezpečnosť a verejný poriadok pod vedením predsedu Michala Hyneka. Jej členovia však na svojho šéfa čakali márne. Ten sa na rokovanie mestskej komisie nedostavil. Rovnako od začiatku tohto roka ignoruje zasadnutia mestského zastupiteľstva.

Niekdajší piešťanský viceprimátor sa z regionálnej politiky vytratil po fiasku pri jeho kandidatúre za krajského poslanca na jeseň v roku 2017, keď získal 368 hlasov a spomedzi tridsaťosem kandidátov obsadil 35. pozíciu. Na vstup do krajského parlamentu však bolo nutné v piešťanskom volebnom obvode získať minimálne o 2100 hlasov viac, ako získal on.
Od tej doby sa Hynek začal vyhýbať aj plneniu si svojich povinností piešťanského mestského poslanca. Naposledy dal o sebe vedieť v úvode tohto roka, keď ho primátor Tamajka odvolal z dozornej rady bytového podniku. Vtedy poskytol regionálnym novinárom písomné stanovisko, že ho primátor odvolal z dôvodu, pretože sa zaujímal o podozrivé financovanie externej personálnej agentúry, ktorá mala v apríli minulého roka vyberať riaditeľa bytového podniku.
Toto jeho tvrdenie sa však v konečnom dôsledku ukázalo ako nepravdivé, nakoľko vyplynulo, že primátor sa ani len neobťažoval nejakým výberovým konaním na post riaditeľa mestskej eseročky a Viliama Hubinského si vybral sám bez toho, aby mu do toho niekto strkal nos.
Túto informáciu nám poskytol Tamajkom dosadený konateľ bytového podniku Pavol Vermeš, ktorého v závere roka, v rovnakom termíne ako Hyneka, primátor z funkcie odvolal.
Podľa niektorých informácií sa vraj Hynek v závere roka vytratil za prácou do zahraničia, no nám sa tesne pred krajskými voľbami ozvali cestovné kancelárie. Údajne im Hynek dlží za zájazdy, ktorých predaj sprostredkoval prostredníctvom svojej „cestovky“.
A tak sa to Hynekovi v závere roka nešťastne nakopilo a ťažko dedukovať, čo ho z kúpeľného mesta do zahraničia vyhnalo. Či to bolo fiasko v krajských voľbách alebo dlhy u obchodných partnerov jeho „cestovky“. S určitosťou sa však dá tvrdiť, že tá zdanlivo nerozlučná dvojica, ktorá spoločne vystúpila zo strany SMER, následne sa vzájomne podporovala v komunálnych voľbách v roku 2014 a spoločne sa chopila vlády na piešťanskej radnici, sa zrejme v dobrom nerozišla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel