ZŠ Holubyho na Minibasketshow šiesta

  • Šport / Basketbal
  • 27. apríla 2018, 07:22
  • Autor:th/SBA

Je dobojované. Vo štvrtok 19. apríla sa uskutočnilo v Poprade veľké finále minibasketbalovej súťaže základných škôl pre deti na prvom stupni – ZŠ Minibasketshow 2017/2018. Spomedzi najlepšej šestky škôl z celého Slovenska uspela seredská ZŠ Juraja Fándlyho. Piešťany reprezentovala ZŠ Holubyho, ktorá skončila na šiestom mieste.

Do finále sa prebojovali víťazi šiestich regionálnych kôl. Svoje sily si zmerali v dvoch trojčlenných skupinách a následne vo vyraďovacích zápasoch. Súťaž pozostávala z piatich trojminútových zápasov, v ktorých mohlo družstvo získať za víťazstvo po jednom bode, a v súťažiach zručností (prihrávky, dribling, streľba, obratnosť), v ktorých mohlo za výhru získať dva body.
Cieľom projektu, ktorý funguje druhým rokom, je priblížiť basketbal deťom na prvom stupni ZŠ. Počas tohtoročných kôl rozdali organizátori takmer 300 basketbalových lôpt. Každé z 450 zúčastnených detí si odnieslo aj tričko s logom Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA). Organizátori regionálnych kôl dostali okrem finančnej podpory aj materiálne vybavenie pre svoje prípravky. Touto cestou by sa chceli poďakovať všetkým účastníkom, jednotlivým základným školám, klubom i učiteľom.
Víťazom mohol byť napokon len jeden, bez zaváhania dokráčali k prvému miestu žiaci zo ZŠ Juraja Fándlyho zo Serede. Druhé miesto obsadila ZŠ Ďumbierska z Banskej Bystrice a bronz získali školáci zo ZŠ Komenského zo Svitu. Pochvalu si však zaslúžia všetci účastníci záverečného kola.
„Sme veľmi radi, že projekt Minibasketshow je úspešný a obľúbený. Cieľom SBA je do ďalšieho roka zvýšiť počet zapojených škôl, detí a zefektívniť spoluprácu s klubmi,“ dodal k hodnoteniu spoluzakladateľ projektu Marek Adamčík.
Výsledky finálového kola Minibasketshow 2017/2018:
o 1. miesto: ZŠ Juraja Fándlyho, Sereď – ZŠ Ďumbierska, Banská Bystrica 10:3
o 3. miesto: ZŠ Komenského, Svit – ZŠ Francisciho, Poprad 8:6
o 5. miesto: ZŠ Lachova, Bratislava – ZŠ Holubyho, Piešťany 8:6

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav