Playback show plná slovenských hitov

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 26. apríla 2018, 07:35
  • Autor:am

Už po štrnásty raz sa piešťanské kino Fontána zaplnilo talentovanými deťmi, ktoré sa neboja prestúpiť pred porotu i rovesníkov a ukázať svoj umelecký potenciál. Playback show, súťaž v imitovaní známych piesní, sa aj po rokoch teší veľkej obľube, čo účinkujúci dokázali v stredu 18. apríla.

Do Fontány prišli deti z viacerých piešťanských škôl, ale aj z okolitých obcí. „Mikrofóny majú vypnuté a napodobňujú speváka, ktorého pesničku si vybrali. Som šťastná, že o toto podujatie je veľký záujem. Ďakujem rodičom a učiteľom, že ich pripravujú a učia nebáť sa vystúpiť pred obecenstvom. V dnešnej dobe je to veľmi dôležité,“ povedala Marta Jurčová, riaditeľka mestského kultúrneho strediska a členka poroty.
Ona a jej ďalšie tri kolegyne mali ťažkú úlohu. „V kategórii vo veku od 7 do 11 rokov bola skutočne silná zostava, až 19 čísiel,“ prezradila M. Jurčová. Podľa nej po rokoch deti oveľa častejšie siahajú po slovenských piesňach, ktorým rozumejú, a tak vedia, o čo v skladbe ide.

Najlepší sa odfotili nielen s diplomami a pohármi, ale aj s porotkyňami súťaže.

Napokon sa však porota rozhodla. „Ťažko sa nám vyberalo. Hodnotili sme pohyb, mimiku a prácu s mikrofónom,“ uviedla porotkyňa Zuzana Mĺkva z mestského úradu. Podľa nej sa vďaka takýmto aktivitám deti naučia veriť si a nájsť odvahu vystúpiť na pódium.
Malí umelci sa z úspechu tešili. „Mám rada pesničky, vďaka ktorým môžem niečo ukázať a môžem predviesť potenciál. Nečakala som, že vyhrám, lebo minulý aj predminulý rok som tu bola a už som vyhrala. Je to dobrý pocit,“ povedala Terézia Vančová zo Základnej školy Komenského vo Vrbovom, ktorá sa zahrala na Dominiku Mirgovú.
Lenka Augustínová zo Základnej školy Krakovany zaspievala pesničku od Darinky Rolincovej: „Spievala som Školskú lásku. Darinku počúvam aj doma a nebolo ťažké sa pesničku naučiť.“ Lea Krajčovičová, ktorá spolu s Lenkou Rabatinovou zanôtila Šaty od Mariky Gombitovej, prezradila, kto im vnukol nápad vybrať si túto skladbu: „Pesničku nám vybrala pani učiteľka. Ukazovala nám, čo máme robiť, a my sme opakovali.“
Výsledky:
I. kategória1. miesto: Lenka Rabatinová, Lea Krajčovičová (ZŠ Dubovany), 2. miesto: Marcus Chippa (ZŠ Mojmírova, Piešťany), Alexandra Drličková (ZŠ F. E. Scherera, Piešťany), 3. miesto: Viktória Ištoková, Lea Kizurová, Karin Čikošová (ZŠ Sokolovce), Liliana Macháčová (ZŠ Krakovany)
Cena poroty: Marek Gálus, Martin Búzik, Michal Orság (ZŠ Dubovany), Lenka Augustínová (ZŠ Krakovany)
II. kategória 1. miesto: Terézia Vančová (ZŠ Komenského, Vrbové)
Mimoriadne ocenenie: Timotej Remiš (ZŠ Komenského, Vrbové), Petronela Klinovská (ZŠ Komenského, Vrbové)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel