Kosenie sa začalo, buďte trpezliví

  • Spravodajstvo
  • 24. apríla 2018, 07:39
  • Autor:Daniela Serišová

Po jarných dažďoch a s rýchlym nástupom teplého počasia rastie tráva ako z vody. Pracovníkov Služieb mesta Piešťany to však zastihlo pripravených, na rýchly rast trávy sú zvyknutí každý rok. Už od 8. apríla majú v teréne každú dostupnú techniku aj voľnú ruku.

Keďže sa musia starať aj o výsadbu záhonov a pripravovanie letničiek, na kosenie nemôžu vyčleniť celý personál. Tráva však rastie ako z vody a vidno, že je každým dňom vyššia a vyššia.
„Kosenie zatiaľ prebieha bez väčších problémov, aj keď musíme priznať, že to stíhame len tak-tak. Všetko je podmienené počtom zamestnancov, ktorých máme a ktorých môžeme nasadiť, pretože musíme zabezpečovať aj úpravy záhonov, prípravy záhonov na výsadbu a taktiež úpravu kríkových skupín a orez drevín,” komentuje jarné práce vedúci strediska zelene Služieb mesta Piešťany (SMP) Peter Tekula.
Zamestnanci však robia, čo im sily stačia, a na vzhľade mesta to je v poslednej dobe aj vidieť. V teréne majú osem výkonných kosačiek, šesť ľudí s krovinorezmi a dva traktory s vlečkami na odvoz trávy. Tak ako vždy sa kosí po lokalitách a vykosenie jednej trvá dva-tri dni. Práce majú nad hlavu, keďže pokosenie celého mesta trvá päť až šesť týždňov. Počas tejto doby však tráva znova narastie a môže sa začínať odznova. Plochy prvej kategórie, teda reprezentačné miesta v centre, kosia a kontrolujú častejšie ako trávniky na perifériách.
Pracovníci SMP prosia občanov o zhovievavosť, tráva totiž nerastie na povel a počet zamestnancov ovplyvniť nedokážu. „Na záver by som rád poprosil občanov o zhovievavosť a pochopenie, že sa snažíme, aby boli spokojní nielen s našou prácou, ale hlavne s krásou ich životného prostredia, ktoré im práve my, zamestnanci SMP, chceme spríjemniť a skrášliť na všetkých úsekoch, nielen na úseku strediska verejnej zelene,“ prízvukuje P. Tekula.
Tvrdá práca sa však vypláca, mesto a hlavne centrum vyzerá dobre ako nikdy predtým.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava