Zrkadlisko v Balnea Health Spa

  • Nezaradené
  • 22. apríla 2018, 08:21
  • Autor:ts

Okrem pôvodných bazénov s minerálnou termálnou vodou v kúpeľných domoch Pro Patria, Napoleon a Irma je možné nájsť tradičnú piešťanskú procedúru Zrkadlisko aj v novej časti Kúpeľného ostrova v kúpeľnom dome Balnea Health Spa.

Celý balneologický komplex sa nachádza medzi hotelmi Esplanade, krídlom Palace a hotelom Grand Splendid, krídlom Splendid. Vďaka jeho rozmerom a množstvu ponúkaných procedúr je zároveň najväčším balneocentrom v strednej Európe.
Komplex bol nedávno zrekonštruovaný a moderne zariadený tak, aby bola zdôraznená úroveň profesionality poskytovaných služieb. Použité materiály, tlmené umelé osvetlenie, jemná hudba a množstvo denného svetla vyvolávajú pocit oddychu a exkluzivity.
Kúpeľná recepcia sa nachádza približne v strede balneocentra. Pre informáciu treba dodať, že je tu i medicínska recepcia, kde zdravotné sestry koordinujú konzultácie a vyšetrenia u lekárov. Na prvý pohľad sa môže zdať, že v množstve oddelení je ťažké sa zorientovať, opak je však pravdou.
V takomto centre s množstvom oddelení by ste možno aj zablúdili, preto sú na rôznych miestach umiestnené orientačné mapky jednotlivých pavilónov. Na kúpeľnej recepcii po vyzdvihnutí Liečebného preukazu s procedúrami nás milo pracovníčky nasmerujú na správne číslo oddelenia, ktorým sú jednotlivé vstupy na procedúry označené. Zároveň poskytnú aj krátku inštrukciu, ako sa k nim dostať.

Komplex bol nedávno zrekonštruovaný.

Zrkadlisko sa nachádza na prízemí balneokomplexu. Je rozdelené na dve oddelenia, zvlášť pre ženy a pre mužov. Vhodíme predpis procedúry do príslušnej schránky a počkáme, kým nás zavolá pracovník alebo pracovníčka Zrkadliska. Pozve nás dovnútra oddelenia, odprevadí do šatne a vysvetlí priebeh procedúry.
Tú klienti zvyčajne absolvujú bez plaviek, nahí, avšak pracovníci rešpektujú intimitu všetkých klientov a podľa požiadavky nám poskytnú bavlnenú suknicu určenú pre tento termálny kúpeľ. Prekvapilo nás, že je možnosť využiť dva bazény. Jeden štandardný s teplotou vody okolo 38-39 °C, druhý chladnejší s teplotou 36-37 °C.
Kúpeľ vo vode má niekoľko účinkov. Samotný pobyt v teplej vode mobilizuje nervový, endokrinný, kardiovaskulárny, respiračný a imunitný systém. Nadľahčujúci účinok vody eliminuje účinky gravitácie a podporuje cievnu a lymfatickú cirkuláciu.
Navyše, termálna minerálna voda so zložením typickým pre Kúpele Piešťany obsahuje najmä sírovodík a sulfidy, ktoré sú zdrojom síry, potrebnej pre tvorbu spojivového tkaniva. Síra je zabudovaná do chrupaviek, šliach a kostného skeletu, jej zlúčeniny sa tiež zúčastňujú detoxikačných pochodov.
Ako vedľajší priaznivý účinok kúpeľov vo vode s obsahom sírovodíka možno spomenúť zlepšenie hydratácie pokožky. Určite k tomu prispieva aj fakt, že na balneologické účely sa používa termálna voda bez akýchkoľvek pridaných chemických látok a žiadnym spôsobom sa neupravuje – jediným rozdielom od miesta výveru je jej ochladenie.
Po kúpeli nasleduje suchý zábal, kde nás personál zabalí najprv do plachty a potom do deky, aby telo dokázalo vstrebať sírovodík do potrebných štruktúr, oddýchnuť si od tepla a postupne vychladnúť. Tým sa ešte znásobuje relaxačný účinok Zrkadliska.
Vychutnať si procedúru Zrkadlisko v Balnea Health Spa je možné denne od 7:00 do 18:00. Na relax a priaznivé účinky sa dá rýchlo privyknúť. Pre všetkých je preto k dispozícii permanentka na desať vstupov za zvýhodnenú cenu, s ktorou je možné ušetriť až 25 eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava