Pólisti na Eve stopercentní

  • Vodné pólo / Šport
  • 19. apríla 2018, 08:00
  • Autor:th/mb

Počas víkendu pokračovali vodní pólisti Piešťan tretím a štvrtým zápasom nadstavby extraligy mužov. V domácom bazéne si zmerali sily s tímami Pirana SC Topoľčany a Esá Žilina. Obe stretnutia mladé piešťanské družstvo takticky i kondične zvládlo a zaslúžene zvíťazilo.

Priebeh oboch zápasov bol prakticky rovnaký, keď družstvo postupne zvyšovalo náskok a bezpečne kontrolovalo priebeh. Na rozdiel od prvých dvoch kôl sa výrazne zlepšila percentuálna úspešnosť presilových hier i streľba.
„Dôležitým faktorom úspechu bola kvalitná defenzívna činnosť, v istých momentoch oboch stretnutí sme súpera prakticky k ničomu nepustili. Góly v našej sieti boli iba výsledkom chýb jednotlivcov a nedôraznej hry. Strelecky sa opäť darilo najmä Adamovi Berlanskému, hosťujúcemu v Piešťanoch z Novák, ku ktorému sa pridal Lukáš Sedlák. Treba vyzdvihnúť kolektívny výkon celého družstva, nasadenie mladých hráčov, väčšinou ešte kadetov a juniorov. Aj po polovici odohraných stretnutí nadstavby skupiny o 5.-7. miesto pokračujeme za vytýčeným cieľom, ktorým je obhajoba celkovej piatej priečky z minulej sezóny,“ zhodnotil tréner KVP Martin Berlanský.
Zároveň by sme radi pozvali priaznivcov športu na stretnutie semifinálovej série extraligy mužov, ktoré sa odohrá na kúpalisku Eva v sobotu 21. apríla. Začiatok zápasu medzi KVP Nováky a Slávia UK Bratislava je o 17. hodine, bude to súboj medzi minuloročnými finalistami. V Piešťanoch sa odohrá pre technicko-prevádzkové problémy bazéna v Novákoch, vstup je zdarma.
Výsledky Piešťan:
Esá Žilina – KVP Kúpele 6:9 (1:3, 1:2, 2:4, 2:0)
Góly KVP: A. Berlanský 3, Sedlák 2, J. Berlanský, Baranovič, Filo, R. Bebjak
KVP Kúpele – Pirana SC Topoľčany 7:4 (1:0, 2:1, 2:1, 2:2)
Góly KVP: A. Berlanský 4, Sedlák 2, Baranovič
Zostava KVP Kúpele: Lenarduzzi, J. Berlanský, Stančík, M. Bebjak, Sedlák, A. Berlanský, Baranovič, R. Bebjak, Filo, Horvát, Holič, Venény, Prištic, Kolárik, Knapec

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava