Piešťany majú prvé prírodné kaderníctvo na Slovensku

  • Spravodajstvo
  • 19. apríla 2018, 07:47
  • Autor:Daniela Serišová

V posledných rokoch sa už aj u nás čoraz viac vzmáha trend zdravého životného štýlu nielen v rámci stravy, ale aj kozmetiky či čistiacich prípravkov.

Pribúda čoraz viac uvedomelých ľudí, ktorí v Piešťanoch vyhľadávali kozmetiku netestovanú na zvieratách, no na nákup produktov s prírodnými látkami boli odkázaní iba cez internet. Vďaka jednej odvážnej Piešťanke je to však už minulosťou.
Šampóny, sprchové gély, prostriedky do domácnosti či dekoratívnu kozmetiku nájdete pod jednou strechou v obchodíku Organila. Otvorenie kamennej predajne v piatok trinásteho prilákalo nielen zvedavcov, ale dobrú vec prišli podporiť aj známejšie tváre.
Chýbať nemohla „Surová dcérka“, modelka a blogerka Nikoleta Kováčová, ktorá už roky propaguje nielen bio kozmetiku, ale ide príkladom v rámci vegan a raw stravy. So svojou chlpatou spoločníčkou Larou zavítala aj modelka Soňa Štefková. Pre návštevníkov bolo pripravené množstvo vegánskeho pohostenia.
Majiteľka Miroslava Kupcová spravila síce krok do neznáma, ale vyplatilo sa. Po otvorení eshopu podľahla tlaku verejnosti a otvorila aj kamennú predajňu. Obchod je totiž spojený i s kaderníctvom, kde sa bude farbiť henou a používať sa budú iba prírodné produkty.
Vďaka tomu je takáto predajňa prvá na Slovensku a časom bude majiteľka poskytovať zákazníčkam aj vizážistiku s bio dekoratívnou kozmetikou. Preriedené regály už počas otvorenia hovorili jasnou rečou: Piešťancom nie je jedno, akú chémiu dávajú na seba alebo vypúšťajú do vody.
Presne to je aj posolstvom obchodu. „Chcela by som každému, kto príde, ukázať, že žiť a starať sa o seba či o domácnosť sa dá aj prihliadaním na to, aby sme s každým jedným praním neničili ekosystém. Chcela by som, aby sa ľudia správali k sebe aj k prírode inak, uvedomelejšie. A svojím podnikom chcem k tomu prispieť,“ hovorí majiteľka.
Kozmetika v obchode je dobrá a účinná a vôbec nezruinuje peňaženku, ako si mnohí myslia. „Veľa žien s kožnými problémami či vypadávaním vlasov zachránili práve prírodné značky,“ prízvukuje M. Kupcová, ktorá väčšinu produktov vyskúšala na vlastnej koži a nedá na ne dopustiť. Voňavé fľaštičky čakajú na každého v centre na Nálepkovej ulici 2 oproti hotelu Magnólia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek