Kartóny treba rezať

  • Spravodajstvo
  • 19. apríla 2018, 07:34
  • Autor:am

Separovanie odpadu sa stalo bežnou súčasťou života mnohých obyvateľov. Niektorí sa do triedenia vnorili úplne, iní sa snažia separovať „aspoň čosi“.

Najčastejšie sú to plastové a sklené fľašky či kartóny zo zakúpeného tovaru. Ak však chcete vyhadzovať väčší odpad, pripravte sa, že hociktorý farebný kontajner v Piešťanoch sa vám otvoriť nepodarí. Budete si tak so sebou musieť buď vziať nožík, alebo si napríklad veľké škatule narezať na kúsky už doma.
Že sa to každému robiť nechce, bolo evidentné minulý týždeň na Vážskej ulici. V stojisku sa povaľovali veľké kusy kartónov, ktoré sa však cez úzky otvor do kontajnera nepodarilo vložiť, pričom samotná nádoba bola zamknutá.
Podľa Zuzany Jakubisovej z oddelenia životného prostredia mestského úradu majú kontajnery zabudované zámky podľa druhov odpadov. Slúžia vraj na zamedzenie vyberania odpadov z nádoby, či už ide o sklo alebo kovy. Plasty a papier však bežne zamknuté nebývajú.
„Je možné, že sú to staršie nádoby, ktoré mali zabudované zámky. Ohlásila som to na zberovú spoločnosť a popísala som im, aký je problém. Pošlú tam šoféra, nech situáciu preverí. V prípade, že pôjde o zámok na kľúč, nádoby odomknú, a v prípade, že tam budú gravitačné zámky, pokúsime sa to doriešiť nejakým iným spôsobom,“ dodala Z. Jakubisová.
Podľa predsedu komisie pre životné prostredie a poslanca Petra Jančoviča by situáciu vyriešili polopodzemné kontajnery. „Majú mnoho výhod. Okrem iného odpad vietor nerozfúka a ani sa netreba obávať, že by ktosi kontajnery raboval,“ uviedol P. Jančovič. Azda sa v Piešťanoch dočkáme.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel